Mehau Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 Witam serdecznie Jestem w polowie mojego 18-to miesiecznego Internship. Moja firma chce wyslac mnie w delegacje w rozne miejsca na swiecie ( w tym do Polski) - wedlug planu wyjezdzalbym ze Stanow i wracal ( oczywiscie nie przekraczajac okresu 30 dni poza stanami) w ciagu 3 miesiecy okolo 5 razy. Moja wiza ma oznaczenie M. Czy jest jakies ryzyko problemow na granicy ? Bede podrozowal z amerykanskimi pracownikami - w sumie kontynuwal praktyki - tyle, ze nie na terytorium stanow. Musze dodac, ze moj plan praktyk zaakceptowany przez ambasade i sponsora uwzglednia podroze (delegacje ) jako czesc moich obowizakow / praktyk. Prosze o fachowa pomoc.
bogs Napisano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2008 Ja bylem na swieta w Polsce - ponad 5 tygodni. tez jestem w trakcie 18 praktych zawodowych i nie bylo problemow na granicy. Malo tego! W zyciu nie mialem tak milej pani urzedniczki
pat Napisano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2008 Ja tez na internshipie jestem i bylam w polandzie. ponoc na Ds'ie trzeba miec cos tam zaznaczone przez ta organizacje przez ktora sie jedzie - na moim jest miejsce na 2 wyjazdy z usa... najlepiej spytaj sponsora co wystawial DS ja nie mialam nic zaznaczonego bo zapomnialam o tym a i tak mnie wpuscili..i nawet o nic nie pytali ale za to mialam cisinienie przed powrotem pzdr
Ania1984 Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 nie cos tylko travel validation ktore uprawnia do podrozowania w te i z powrotem wysylasz ds do swojej organizacji sponsorujacej a oni podpisuja i tyle. wazne 1 rok
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.