Skocz do zawartości

* * * - - 1 głosy

Pomocy. Czy Ktoś Może Wyjeżdzał Juz Z Firmy Ccusa?

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zawil

• Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 22 listopad 2009 - 12:45

Jestem zainteresowany wyjazdem do USA z firmy CCUSA, lecz w tym temacie jestem żółtodziobem bo nigdy nie decydowałem sie na taki wyjazd... mam szereg pytań dotyczących tego wyjazdu itp. jeśli byłby ktoś uprzejmy udzielić mi kilku wskazówek i podpowiedzieć to byłbym wdzięczny. pozdrawiam.

AdSense

• Advert

#2 radekgutowski

• Użytkownik
  • 20 Postów:

Napisano 22 listopad 2009 - 14:38

Wyjezdzam z innego biura go2usa. CCUSA jest bardzo droga, ale jak sie konkretnie zdecydowales na to biuro to pytaj.

#3 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 22 listopad 2009 - 16:17

na wiele pytan dostaniesz odpowiedz czytajac dzial work i travel
a jakie masz pytania?
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#4 Kpt. Żbik

• Użytkownik
  • 26 Postów:

Napisano 23 listopad 2009 - 16:36

Zadałeś tak szerokie pytanie, że nawet nie wiem od czego zacząć.... ;-) pozdrawiam

#5 MRozycki

• Użytkownik
  • 32 Postów:

Napisano 10 grudzień 2009 - 12:01

Ja wyjezdzam z CCUSA od 4 lat, jesli masz jakies pytania to wal smialo...pisz na PW, chetnie odpowiem.

AdSense

• Advert

#6 kasia22

• Użytkownik
  • 39 Postów:

Napisano 10 grudzień 2009 - 14:05

ja w tym roku wybieram sie z almaturem. wszelkie wspomnienia z poprzednich lat mile widzane;) gdzie pracowaliście, ile wam płacili itp...

#7 TomRz

• Użytkownik
  • 66 Postów:

Napisano 10 grudzień 2009 - 19:54

GO2USA i CCUSA maja podobne ceny za program wystarczy wejsc na ich strony aby sie o tym przekonac. Mimo moich pewnych zastrzezem do CCUSA moge z czystym sumieniem ich polecic a sam zapewne wyjade z nimi kolejny raz.

#8 Ola110

• Użytkownik
  • 49 Postów:

Napisano 27 luty 2010 - 10:18

Ja w zeszłym roku byłam z CCUSA w Kalifornii, na opcji placement. Pełen profesjonalizm-polecam!
a samo mói za siebie to, że w tym roku znowu planuje z nimi worka :)

#9 Ewa Kasia

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 27 listopad 2010 - 20:41

Witam,

Ja byłam 3 razy z CCUSA na CAMPie, było super, polecam. Oczywiście jeśli są jakieś pytania, chętnie odpowiem/pomogę:-)

#10 nini

• Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 10 grudzień 2010 - 01:10

Wyświetl postUżytkownik Zawil dnia 22.11.2009, 12:45 napisał

Jestem zainteresowany wyjazdem do USA z firmy CCUSA, lecz w tym temacie jestem żółtodziobem bo nigdy nie decydowałem sie na taki wyjazd... mam szereg pytań dotyczących tego wyjazdu itp. jeśli byłby ktoś uprzejmy udzielić mi kilku wskazówek i podpowiedzieć to byłbym wdzięczny. pozdrawiam.

Ja z nimi byłam 2 razy na campie i polecam. Mają swoich reprezentantów w miastach więc można się wybrać na spotkanie informacyjne jak chcesz znać aktualne opcje i ceny bo to się co roku zmienia. Ja jestem zadowolona i nie miałam żadnych problemów. Mnie polecił kolega, który z nimi był wcześniej 3 razy pod rząd. Jak coś to chętnie udzielę jakiś informacji z doświadczenia.

#11 Rycho

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 29 grudzień 2010 - 13:28

Wyjeżdżałem z CCUSA na opcje Placement, dostałem prace w Kalifornii. Firma bardzo dobrze działa, nie miałem żadnych zastrzeżeń. Jak masz szereg pytań to najlepiej umów się z reprezentantem w twoim mieście (ja tak zrobiłem i już po pierwszym spotkaniu wiedziałem że chce z nimi jechać)

#12 paulin_aapa

• Użytkownik
  • 11 Postów:

Napisano 09 listopad 2011 - 12:07

Witam wszystkich serdecznie !

Jestem studentką III roku anglistyki we Wrocławiu i minione lato spędziłam w Nowym Jorku, jako uczestniczka W&T. Bez wahania mogę powiedzieć, ze były to najlepsze wakacje mojego życia :) Ciężko było wracać, ale nie było wyjścia (trzeba chociaż skończyc szkołe ;) ), ale wybieram sie do NY znów. Póki co zostałam Area Representative na region Wrocławia z CCUSA, od których pojechałam. Przed wyjazdem długo zastanawiałam sie jakie biuro wybrać, robiłam wywiady, sprawdzałam opinie i wybrałam CCUSA, mimo że nie mieli wtedy żadnego reprezentanta z Wrocławia. Ale nie żałuję. Teraz chcę pomóc również innym!

Kiedy usłyszałam o programach CCUSA nie zastanawiałam się ani chwili. Wybrałam opcję Independent, gdyż pod uwagę brałam tylko wyjazd do Nowego Jorku. I udało się :) Pracowałam jako kelnerka w przepięknej restauracji nad samym oceanem, każdą wolną chwilę spędzałam na Manhattanie poznając niesamowitych ludzi, z którymi kontakt mam do teraz. Poza Nowym Jorkiem po zakończeniu pracy zwiedziłam Boston (Massachusetts), Washington DC, Atlantic City (New Jersey), stany Connecticut, Rhode Island, Maryland, spędziłam parę dni nad wodospadem Niagara, który miałam okazję zobaczyć zarówno z amerykańskiej, jak i z kanadyjskiej strony.. Poniesione przeze mnie koszty zwróciły mi się z nawiązką! Ten program nie ma żadnych 'haczyków'.
Wrócę do Stanów na pewno, to moje miejsce na ziemi. Ale w międzyczasie chcę "zarazić" jak najwięcej osób swoim entuzjazmem, bo jechać może KAŻDY. Chętnie pomogę każdemu z Was znaleźć tę odwagę, rozwiać wątpliwości, a także podzielę się moimi bezcennymi wspomnieniami :) Możemy się spotkać i porozmawiać, a ja postaram się udzielić Wam wszelkich informacji oraz pomóc w podjęciu decyzji. Korzystajmy z możliwości jakie daje nam bycie studentami, bo później może już być too late ;)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany kontaktujcie się ze mną na priv lub na maila: paulinal@ccusa.com.pl

Pozdrawiam :)

AdSense

• Advert

#13 bluered

• Użytkownik
  • 8 Postów:

Napisano 12 kwiecień 2012 - 19:38

Fajna reklamka ;)

Ale swoją drogą, całkiem przyzowite ceny programy ma CCUSA.

Będę musiała mocno przemyśleć mój trzeci W&T, w 2013 roku..

elo;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych