Skocz do zawartości

rafg

Użytkownik
  • Zawartość

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. To raczej bedzie wlasnie to.Dzieki serdeczne
  2. Oczywiscie, ze narzeczona/narzeczony Wiesz moze jak ten dokument sie nazywa lub jego konkretne oznaczenie?
  3. Orientuje sie ktos czy w formie I-134 (Affidavit of Support) jako sponsora (np. kogos z bliskiej rodziny) mozna podac kogos innego niz narzyczonego/narzyczona? Co jesli narzyczony/narzyczona jest obecnie bez pracy lub ma maly dochod?
  4. Witam wszystkich. Staralem sie wyszukac gdzies informacje na pytanie j/w ale nie potrafilem znalezc konkretnej odpowiedzi. Mamy zlozone papiery i byc moze uda nam sie wszystko zalatwic jeszcze w tym roku, ale nie wiemy w jakim czasie bedziemy mogli pojechac do PL juz po slubie w USA na rodzinna impreze okolicznosciowa a potem wrocic do US bez przeszkod.Obowiazuje jakis okres przejsciowy, ze nie mozna opuscic granicy do momentu az do nadejscia jakichs konkretnych papierow ?
  5. Drodzy forumowicze. Szukam i czytam i w sumie cos tam sie dowiaduje ale nie do konca mam odpowiedz na moj temat. Czy ktos byl w podobnej sytuacji do mojej i transferowal srodki zarobione przez kilka lat w USA (wszystko oczywiscie legalnie z odprowadzanymi taxami)? Podczas powrotu nie chce brac praktycznie nic ze soba po za jakimis drobnymi na poczatkowe wydatki. Calosc mam zamiar przelac droga bankowa na swoje konto walutowe w PL. Co dalej w PL? Do kogo i z czym sie zglaszac aby uniknac podowjnego opodatkowania? Jak cala procedura powinna wygladac ?
×