Jump to content

max710

Użytkownik
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    NJ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Tak jak można bylo sie spodziewac, odpowiedz niestety odmowna. Przez niekompetentnego i nieuczciwego adwokata stracilem szanse na gc i moj pobyt jest nielegalny. Teraz zostaja mi dwie opcje? Siedziec nielegalnie i szukac dziewczyny(obywatelki usa) aby za jakis czas po slubie uzyskac GC lub powoli sie pakowac, wracac do pl i zapomniec o usa? Czy jest jeszcze jakas inna mozliwosc?
  2. została wysłana forma i290b (motion to reconsider/reopen) i czekam na odpowiedź. Po otrzymania odpowiedzi dodam posta, może komuś się coś przyda na przyszłość.
  3. za sprawy zwiazane z loteria 1k
  4. tak jestem, najwiekszy blad to wybor nieodpowiedniego adwokata. Adwokat zalatwial wszystkie moje sprawy w sumie od przylotu do usa. Po wylosowaniu w loterii wizowej rozmawialem z adwokatka, doradzila mi bym zostal w stanach i tu na miejscu zalatwial wszystkie sprawy z GC... wtedy powinna mi doradzic abym wracal do pl i z pl zalatwial wszystko. Szkoda ze nie poszukalem forum zaraz po wylosowaniu moze byscie mi doradzili abym wrocil do pl i tam zalatwial GC.
  5. narazie nie mam pojecia... musze z adwokatem porozmawiac na ten temat.
  6. Zlozenie i485 po wczesniejszym staraniu sie o przejscie na F1, wynikalo z mojej nie wiedzy prawa, nie mialem pojecia ze jedno wyklucza/przeszkadza w zalatwieniu drugiej sprawy. w i290b musze zamiescic jakies sensowne uwagi, ktore moga mi pomoc cos jeszcze wywalczyc w tej sprawie.
  7. Mysle ze wlasnie po to bede skladal forme i290b, aby odwolac sie od ich decyzji i sprobowac otrzymac legalny status oraz wize F1. W odmowie do F1 napisali mi ze zlozylem wniosek i485 czyli mam zamiar zostac w USA na stale (mam taka intencje) a wiza studencka zostaje przyznana na jakis okres czasu (10 lat max?) i po tym terminie wroce do swojego kraju. Mniej wiecej tak to napisali.
  8. Ok rozumiem, czyli cien szansy jest na to, ze uda cos sie jeszcze wykombinowac z F1 i przywroca mi legalny status.
  9. Mam jeszcze pytanie odnosnie loterii, jezeli udaloby sie z F1 i zlozylbym papiery ponownie na GC przed 30 wrzesnia to sprawa bedzie w toku/dalej rozpatrywana czy po tej dacie sprawa jest juz niewazna/zamykana? (nawet jak limit wiz nie zostanie wykorzystany do 30 wrzesnia)
  10. @vlade adwokat powiedzial tak jak Ty napisales, moge sprobowac zlozyc appeal or motion (form i290B) do F1 i wytlumaczyc ze opoznienie nie wyniklo z mojej winy. Mam w zwiazku z tym pytanie moze ktos z forum skladal taki domument i ma jakis wzor jak to powinno wygladac?
  11. @vlade dzieki za odp, skontaktuje sie jeszcze z adwokatem
  12. nie wiem co pisac, ale mam adwokata ktory ma sie tym zajac. Jest jakas szansa, ze odwolanie przejdzie i otrzymam GC?
  13. Dzisiaj otrzymalem odmowna decyzje, poniewaz wg nich nie posiadalem legalnego statusu. Tak jak pisalem wczesniej odmowe przejscia na F1 otrzymalem dopiero w czerwcu 2017 z powodu wyslania zgloszenia do DV... mam teraz 30 dni zeby sie odwolac. To moja ostatnia szansa wiec musze sprobowac.
  14. nie nie bylem jeszcze po ssn, czyli lepiej isc po ssn? Do konca wrzesnia musze sie wyrobic w sprawie zielonej karty, poniewaz po tym terminie nie moze zostac juz przyznana?
×
×
  • Create New...