Skocz do zawartości

Ania Chyla

Użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0
  1. Może ktoś kiedyś znajdzie ten wątek i będzie w podobnej sytuacji jak ja, więc napiszę - dostałam wizę na 10 lat. Byłam w Warszawie. Rozmowa była po angielsku (planowałam po polsku, bo myślałam, że z nerwów nie dam rady po angielsku. Kiedy podeszłam do konsul ona zaczęła od good morning, how are you, to już pociągnęłam po angielsku i nie było wcale źle ). Moje pytania - W jakim celu jadę? Co robię, czy się uczę? Jakie kraje odwiedziłam? ( tutaj myślałam, że jestem spalona, bo wymieniłam tylko dwa i konsul bardzo się zdziwiła, że tak mało) Na ile jadę? Kto finansuje podróź? Co robią moi rodzice? Z jakiego miasta jestem? ( ale to chyba tylko dlatego, że miała problem wymówić Szczecin) I viza approved, jupi
  2. Przelew za ds160

    Ok, już wszystko wiem. Dziękuję!
  3. Przelew za ds160

    Numer konta na które masz przelać pieniądze jest podany. W odbiorcy wpisujesz Bank BRE, a w tytule tylko i wyłącznie numer REFERENCYJNY, który masz podany w takiej tabelce. To wszystko nic, innego nie wpisujesz w tytule przelewu. Ok! czy to ma być zwykły przelew krajowy?
  4. Jako że nie mogę zapłacić kartą, bo wyskakuje mi jakiś błąd, zmuszona jestem zrobić przelew bankowy, aby zapłacić za wizę. Może mi ktoś pomóc, bo ta ich instrukcja jest trochę niejasna... czy to ma być przelew krajowy czy zagraniczny? w tytule trzeba wpisać to CGI, tyle wiem, a w odbiorcy i pozostałych polach?Proszę o pomoc! Wolę się upewnić na forum, niż żeby pieniądze przepadły
  5. Tak wiem... ale się zastanawiam czy nie będę spalona na starcie.
  6. Z tego co wiem, to ambasada ma gdzieś w systemie, że członek rodziny był nielegalnie w stanach ( przedłużył pobyt). Moje pytanie - czy może mi to przeszkodzić w dostaniu wizy, jeśli było to 30 lat temu?
  7. Chciałam zapytać, bo może ktoś z was się zna. Opiszę w punktach czemu myślę, że konsul może mieć wątpliwości. Mam 19 lat, chcę jechać do cioci i wujka na wakacje. 1. Nie mam żadnej pracy, obecnie chodzę do technikum a potem chcę iść na studia w pl, jednak chcę jechać zaraz po skończeniu tech. Więc o tych studiach konsul ma tylko moje słowo :/ 2. Z ojcem nie mam kontaktu, a matka pracuje za granicą (nie w ameryce) i przyjeżdża do pl co kilka miesiecy ( czyli teoretycznie rodzina mnie tu nie trzyma) 3. Kase na podróż uzbierałam z urodzin, świąt itp. A tam będę na utrzymaniu wujka.( nie wiem czy to ważne ale wujek odwiedza polskę co kilka lat) 4. Chcę jechać na 2 miesiące Myślicie, że mam szansę czy lepiej oszczędzić sobie nerwów i pieniędzy? Bardzo chcę jechać
×