Skocz do zawartości

ADanielczyk

Użytkownik
  • Zawartość

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Polska
  1. ADanielczyk

    DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

    No to prawdopodobieństwo wygranej jest naprawdę niewielki... Trzeba być mega szczęściarzem, aby się udało. Wgl ostatnio zastanawiałam się, czy przypadkiem wnioski nie mają jakiegoś algorytmu, który zmniejszyłby/ zwiększał szanse na wygraną w zależności od tego co zaznaczysz... Ale oficjalnie, wiadomo - to loteria.
  2. ADanielczyk

    DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

    A ile w ogóle jest tych GC do wylosowania dla Polski? 3k? Sorry za moją ignorancję...
  3. ADanielczyk

    INTERNSHIP (kolejna wiza J-1) a GREEN CARD

    Nie sprawdzałam jeszcze, bo mam troszkę strach. Po prostu chciałam wiedzieć, czy sama info, że wygrałbym loterię, ale jeszcze nie wypełniła wniosku o wizę imigracyjną jest widoczna dla konsula. Nie stawiam, żeby udało się wygrać, ale pytań, aby wiedzieć czego mogę się spodziewać na rozmowie w poniedziałek w ambasadzie.
  4. ADanielczyk

    Loteria Wizowa DV 2019

    Czyli nawet jezeli zostanę wylosowana, ale jeszcze nie wypełnię DS260, to nadal nie będę widoczna w systemie jako „immigration intention” w przypadku starania się o wizę (21/05 mam rozmowę na J1)???
  5. ADanielczyk

    INTERNSHIP (kolejna wiza J-1) a GREEN CARD

    Czyli nawet jezeli zostanę wylosowana, ale jeszcze nie wypełnię DS260, to nadal nie będę widoczna w systemie jako „immigration intention”???
  6. Cześć! Szykuję się właśnie do rozmowy w konsulacie w Warszawie. Aplikuję o wizę J-1 (internship) na rok. W poprzednich latach byłam uczestnikiem programu W&T - 2x byłam na campie oraz raz na resorcie. Na ten sam resort wracam na praktyki. Oprócz wiz J-1 w paszporcie mam również wizę B!/B2. Obecnie jestem studentką V roku prawa (ale będę bronić się w przyszłym roku, bo mam Indywidualny Program Studiów, ze względu na roczna przerwę i studia w Hiszpanii) oraz studiuję na I roku Turystykę i rekreację ze specjalnością zarządzanie w hotelarstwie. Chciałabym dowiedzieć się jakie dokumenty będą mi niezbędne na rozmowie z konsulem (oprócz DS-2019, DS-160, potwierdzenia wpłaty)? Może ktoś był w podobnej sytuacji i mógłby powiedzieć jakich pytań się spodziewać i czego unikać? Chcę być przygotowana na każda ewentualność. Dziękuję za pomoc, -A
  7. ADanielczyk

    INTERNSHIP (kolejna wiza J-1) a GREEN CARD

    Tzn widziałam podobne tematy, ale nigdzie nie spotkałam sytuacji, w której ktoś był na finiszu jedynych studiów, dodatkowo był tyle raz na J-1, teraz wyjeżdżał na rok na J-1 i jeszcze brał udział w loterii... Dlatego tak ważne było dla mnie to, czy gdzieś pojawi się taka informacja. Dziękuje wszystkim za odp.
  8. ADanielczyk

    INTERNSHIP (kolejna wiza J-1) a GREEN CARD

    Tak, chodzi mi o sam proces aplikacji. Chcę mieć po prostu pewność, czy konsul będzie miał w systemie, że wzielam udział w loterii, czy też nie. Jednak to nie mój pierwszy raz w US. No i tym razem zamierzam zostać na cały rok...
  9. ADanielczyk

    INTERNSHIP (kolejna wiza J-1) a GREEN CARD

    Ktoś? Coś?
  10. Cześć, Mam kilka pytań, ponieważ przeszukałam forum, ale nie widzę nikogo w podobnej sytuacji. Jestem studentką ostatniego roku prawa, planowaną obronę mam na marzec 2018. Oprócz tego studiuję drugi kierunek na WSB, który będę kończyć w 2020. Dodatkowo pracuję w branży hotelarskiej. Byłam już w US kilka razy na programie W&T w wakacje (3 razy), dodatkowo ze względu na wakacje w Meksyku po pracy mam wizę B1/B2 na 10 lat. Nigdy nie miałam problemów z prawem, ani z kwestią uzyskania wizy, zawsze wszystko sprawie i łatwo poszło. W tym roku hotel, w którym pracował w ubiegłe wakacje zaproponował mi roczne praktyki (od maja 2018) na zasadach - interniship (J-1) Będzie to już moja 4 wiza J-1, z tego co wiem, zwykle nie ma problemów z uzyskaniem wizy, kiedy wszystko jest legalnie załatwione z pracodawcą oraz sponsorem wizowym. Chciałam dodatkowo aplikować o Green Card i tutaj moje pytanie - czy w systemie pojawia się gdzieś info (widoczna dla konsula), że aplikowałem o Green Card i czy może to zaważyć na kwesti uzyskania przeze mnie wizy J-1 na praktyki? (W poprzednich wizach mam wpisane, że nie obejmuje mnie zasada 2-lat) Dziękuję za pomoc, -A
×