Skocz do zawartości

piotrekmi

Użytkownik
  • Zawartość

    31
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Gc od pazdziernika 2016 *
  2. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Gc mam od tamtego roku października 2016 roku a w pl jestem teraz od grudnia
  3. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Czytałem że nie wolno być poza usa 6 mśc. Teraz jestem w pl aby o wszystko wypytac, wziąć ślub spakować się i do usa i tam juz chciałbym siedzieć. Rozumiem że lepiej będzie jak wszystkimi tymi sprawami zajmę się w usa wraz z prawnikiem
  4. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Nie rozumiem tego że miałem złożyć deklaracje bo nvm w jaki sposób? Przez internet? A może mój sponsor miał złożyć za mnie i może złożył tylko nvm ? Da się to wyprostować aby wszystko było ok?
  5. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Czyli mam rozumieć że deklaracje podatkowe z Polski też w to wchodzą? Skończyłem szkole teraz więc wcześniej nie pracowałem wiec czy z jednego roku wystarczy?
  6. piotrekmi

    Jaka wiza?

    To że odczekam to wiem ale czy mam odczekać 3 lata ? Czy wystarczy kilka mśc?
  7. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Rozumiem że bez tych zeznań podatkowych wiza małżeńska nie jest możliwa? Nie pracowałem dłużej w usa więc będzie mi ciężko z zeznaniami podatkowymi
  8. piotrekmi

    Jaka wiza?

    No to ok zamieszalem. Chodzi mi o dochod. Czy moge sie go dorabiac dopiero przy skladaniu papierow czy juz go musze miec wczesniej jakis czas ? Jesl itak to ile ?
  9. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Okej , a mogę prosić o odp.na resztę?
  10. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Tak jak wcześniej ktoś napisał, abym mógł być sponsorem muszę mieć dochód 20 tys $ rocznie, tutaj chciałem zapytać, co jeśli do pracy bym poszedł w maju i wtedy też złożył papiery o wize małżeńska? Czy muszę mieć 3 letnie rozliczenia podatkowe przed złożeniem papierów? Czy te 20 tys $ to netto czy brutto ?
  11. piotrekmi

    Jaka wiza?

    A czy po złożeniu dokumentów o wize, można ją jakoś odwołać lub zatrzymać ten proces ? Chodzi mi o to aby nie doszło do pozyskania wizy ?
  12. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Na rozmowę do konsula muszą się udać dwie osoby prawda? W sensie maż i żona? Jedna osoba nic nie załatwi?
  13. piotrekmi

    Jaka wiza?

    A chciałem zapytać, jakie obowiązki lub jakie problemy może mieć co- sponsor , bo boją się wypełnić te dokumenty bo mogą mieć problemy . Wciskaja kit ? Czy serio moga mieć jakieś problemy ? Drugie pytanie ;'co gdyby moja 'żona' jednak nie chciała przyleciec do usa a papiery byłyby w drodze ? Wraz z dokumentami od co-sponsora, czy miałby on problem ?
  14. piotrekmi

    Jaka wiza?

    No dobrze nawet gdybym zaczął to inne dokumenty jak.np dopisanie mnie do rachunków lub 'wynajęcie mi pokoju' też mam im podsyłac?
  15. piotrekmi

    Jaka wiza?

    Jako że nie znam się na takich dokumentach, myślicie że prawnik który zajmuje się takimi sprawami może załatwić wszystkie potrzebne dokumenty i je wysłać?
×