Jump to content

nikon

Użytkownik
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Witam Byłem w USA na wizie J1 i miałem 2 prace. Czy możliwe jest wystąpienie o zwrot podatku tylko z 1 pracy?
  2. Z rodzicami byłem razem bo miałem mniej niż 26 lat i studiowałem.
  3. Co roku trzeba wypełniać te wszystkie papiery w Polsce mimo że się tu nie przebywa i nie pracuje? Trzeba zmienić w urzędzie pracy że pracuje się za granicą? Sorry za głupie pytania ale nigdy nie wypełniałem pitu.
  4. możesz też kupić bilet z możliwością zmiany daty powrotu
  5. ja dzisiaj dostałem cn 18xxx zaproszenie na 9 maja
  6. Chyba tak albo napisz do nich pytanie. ''Pytania dotyczące przetwarzania dokumentw należy kierować na adres e-mail kccdv@state.gov.''
  7. wysłałeś na poprawny email i zatytułowałeś swoim numerem cn? powinieneś dostać odpowiedź po 4 dniach
  8. jeśli nie byłeś w wojsku to nic nie wysyłasz ja nie wysłałem i odpisali że wszystko ok
  9. No to cały czas piszę, że rozmowa jest w miesiącu zaraz po cutoff. Ja mam numer 18XXX i dzisiaj dostałem e-maila abym wysłał skany dokumentów.
  10. Wystarczy śledzić temat i można mniej więcej ocenić kiedy będzie rozmowa. Dlatego napisałem 'Raczej'. Jak widać po ostatnich odpowiedziach jednak wszyscy dostali zaproszenia i mają rozmowę miesiąc po cutoff. Ostatnio widać, że starają się naprawić ten 'burdel'.
  11. Jakbyś podał trzecią cyferkę to by było łatwiej ocenić. Raczej będziesz w biuletynie majowym czyli rozmowa w czerwcu. Oczywiście musisz wcześniej uzupełnić ds160 o kolejną osobę. Możesz napisać e-maila, że chcesz uzupełnić ds160 i zrobić to po ślubie ale opóźni to proces. Ja bym nie ryzykował i zrobił wszystko jak najszybciej.
  12. Myślałem że wizyta w ambasadzie jest do tego numeru co podane w biuletynie. Czyli tak około miesiąc później ma się wizytę? Pytam ponieważ mam numer 181XX i mój szef pyta mnie kiedy mniej więcej będę miał zieloną kartę, a ja nie wiem co mu napisać :/
  13. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html
  14. nie rozumiem po co są w takim razie te biuletyny a kiedy wysłałeś te 4 dokumenty co od niedawna wymagają?
  15. Jeśli mam już ssn to muszę czekać miesiąc na gc czy mogę zacząć pracę?
×
×
  • Create New...