Skocz do zawartości

KasiaKo

Użytkownik
  • Zawartość

    61
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Polska

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Naprawdę oni tak na to patrzą? Mimo, że mam tu prace? Mój partner również by tu został, bo z córeczką chciałybyśmy pojechać tylko na 2 tygodnie do mojego taty. Ech to teraz troszkę się podłamałam, bo myślałam, że właśnie jeśli widzą, że została na mnie złożona petycja na GC to nie będą się bali, że zostanę nielegalnie Ale spróbuję dopiero na wiosnę i zobaczymy co z tego wyjdzie.
  2. Dzieki! W tym wyjaśnieniu najlepiej pisac krotko i na temat? Bo nie wiem w sumie jak im to napisac ze przyznali mi wize a potem ktos Pani Konsul zwrocil uwage ze popelnila blad? Ciekawa jestem czy w moim przypadku jest jakas szansa na dostanie ponownie wizy B2 Jezeli ponownie bede miala zlozona deklaracje na GC to chyba nie beda przypuszczac ze chcialabym zostac na wizie w stanach.
  3. tzn B2 zle napisałam OKAY! a powiedz mi jak to jest w deklaracji ktora sie sklada przez internet bo juz nie pamietam co tam sie wypelnialo tzn czy tam bede musiala gdzies zaznaczyc ze zostala mi anulowana wiza?
  4. Mi zostala anulowana wiza B1 z pieczątka CWOP podczas rozmowy o wize imigracyjna, która dostałam ale po chwili mi ją odebrali bo ktos zwrocil uwage konsul ze nie zauwazyla kalkulacji odnosnie mojego wieku chodzilo tu o green card ponizej 21 roku a ja mam wiecej niz 21. I co myslicie o takiej sytuacji? Ojciec na mnie sklada od nowa petycje wiec green card dostane, ale zalezy mi na wizie B1 zeby przez te 6 lat moc go odwiedzac z córka na 2 tygodnie chociaz. Czy w takim przypadku jest szansa zebym dostala znowu wize? I to z córka. I jak to jest z paszportem? Poniewaz za niedlugo waznosc mi sie konczy, czyli po nowa wize ide tylko z nowym paszportem czy musze zabrac stary ze wzgledu na anulowana wize?
  5. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Aha! Czyli przed ta godzina i tak mnie nie wpuszcza do srodka? Dobrze wiedzieć bo miałam zamiar byc tam wcześniej hehe.
  6. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    @sly6 powiedz mi czy data zatwierdzenia wizy to ta data ktora jest przy numerze sprawy WRW? Czy to zupełnie inne daty?
  7. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Okay :) Chciałabym dać Wam dobre informacje, ale zobaczymy. Wiecie moze czy dana godzina to godzina rozmowy czy dopiero wpuszczenia do ambasady? I ile około moze zejść taka rozmowa? Ciezko strasznie zaplanować sobie podróż z taka nie wiadoma, a podróżujemy pociągiem, bo napewno ciezko znalezc wolny parking w tygodniu w okolicy ambasady. Aha i ostatnie pytanie, wiem ze Was mega mecze, ale gdzieś tu na forum przeczytałam o takiej sytuacji dziecka poniżej 21 roku, ze ambasada do nich dzwoniła zeby córka nie przyjeżdzała bo juz ma powyżej 21 roku i bez sensu. Czy amabasada przeważnie tak dzwoni czy to tylko mogła byc jakaś jednorazowa sytuacja z takim telefonem? :D Ale mam mega stresa, bo tyle załatwiania tego wszystkiego, jeżdżenia na badania itp a jak bedzie lipa to az szkoda :D I o co mogą pytac na takiej rozmowie? Czy tez jest taka 'stresowa' jak w przypadku małżeństw czy tu akurat bardziej pod względem przeglądnięcia papierow i zdecydowania tak czy nie? :D
  8. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Okay! To czekam na rozmowę i wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie
  9. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    To ja nie dostałam takiej informacji. Wiec musze czekac na rozmowe i wtedy sie dowiem po prostu ta informacja od tej babeczki z infolinii mnie zaniepokoiła, ze tylko rok obowiązuje to prawo dla dzieci poniżej 21 roku. Wiec oni przyznają wize tylko i wyłącznie na podstawie tych obliczeń? Jeżeli nie wychodzi to nie ma szans na wize? I jak to sie mowi 'na ładne oczy' w sensie ze konsul bedzie miał dobry humor to da albo i nie?
  10. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    No nie chodzilo mi o potwierdzenie spotkania tylko odbior paszportu pomylilam sie! Powiedz mi bo dowiedzialam sie ze wiza byla dla nas aktywna juz podobno w 2008 roku czy od tego roku sie liczy jakoś ten wiek? Bo babeczka na infolinii mi powiedziala ze taka wiza powyzej 21 roku wazna jest przez rok a z tego co czytam tu na forum to nie ma czegos takiego. Chyba ze ja to wszystko zle rozumiem.
  11. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Halo! Co myślicie o Paniach na infolinii w Ambasadzie? Czy są one dobrze poinformowane itd ? Zadzwonilam z pytaniem o "potwierdzenie spotkania" i rozmowa zeszła na rozne tematy odnosnie mojej wizy. Na poczatku myslala ze jestem z jakiejs innej kategorii dopiero jak ja jej powiedzialam o co chodzi to powiedziala ze majac tyle lat nie powinnam dostac wizy :/ i nie wie czemu jest dla mnie ona dostepna. Co o tym sadzicie?
  12. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Okay! Czyli najpierw do notariusza a potem do tłumacza przysięgłego tak?
  13. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Ok! A orientujecie się jak jest z wyjazdem małego dziecka do USA z jednym z rodziców? Trzeba miec jakies zgodę drugiego rodzica potwierdzona przez notariusza a potem tłumacza przysięgłego ? Jest cos takiego?
  14. KasiaKo

    Finał sponsorowania

    Najlepiej chyba bedzie jak zadzwonię na infolinie i sie dopytam jak to wyglada. Ale moze być tak jak napisał @sly6 ze bede musiała sama wejsc.
×