deedee Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Tak jak w tytule: jakie mogą bya powody nie otrzymania wizy J1. Bo mówi sie, ?e wiekszośa dostaje. No a co z tą mniejszością? Czym trzeba podpaśa aby nie chcieli cie puścic?
Chomik Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Tak jak w tytule: jakie mogą bya powody nie otrzymania wizy J1. Bo mówi sie, ?e wiekszośa dostaje. No a co z tą mniejszością? Czym trzeba podpaśa aby nie chcieli cie puścic? 1. Brak znajomosci angielskiego :x 2. Zatajenie waznych informacji... 3. Falszywe papiery i inne takie... 4. Gdy komus z oczu patrzy, ze cos kombinuje Glownie punkt numer 1 8)
marcin06 Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Nie mialem jeszcze przyjemnosci rozmawiac z konsulem ale sporo czytalem na forach na ten temat i z tego co sie orientuje to powody odmow J-1 sa najczesciej takie: - Slaba znajomosc angielskiego - Nielegalna rodzina w USA - Poswiadczenie nieprawdy w dokumentach - Zly humor konsula (?) :wink: Dopiszscie jeszcze co trzeba
marcin06 Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Heh, widze ze mnie ktos uprzedzil A propo, jestem na pierwszym roku studiow.. Czy moge miec mniejsze szanse dostania J-1 niz ktos na np. drugim lub trzecim? W chwili wizyty u konsula nie bede mial jeszcze ukonczonego 1 roku bo sesje mam w maju.
Chomik Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Czy moge miec mniejsze szanse dostania J-1 niz ktos na np. drugim lub trzecim? Nie
Chomik Napisano 18 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2005 Nielegalna rodzina w USA Obecnosc kogos z rodziny nielegalnie w USA nie musi powodowac, iz aplikant nie otrzyma wizy. Istnieje teoria, ktora mowi, ze nie warto sie do tego przyznawac i wtedy sie wize dostanie (Boze, chron tego kto sie nie przyzna, a ow fakt zostanie wykryty), ale znam osobe, ktora sie regularnie przyznawala i byla w Stanach juz 5 razy, w tym 4 na W&T
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.