Skocz do zawartości

J1 -odmowa, powody?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w tytule: jakie mogą bya powody nie otrzymania wizy J1. Bo mówi sie, ?e wiekszośa dostaje. No a co z tą mniejszością? Czym trzeba podpaśa aby nie chcieli cie puścic?

Napisano
Tak jak w tytule: jakie mogą bya powody nie otrzymania wizy J1. Bo mówi sie, ?e wiekszośa dostaje. No a co z tą mniejszością? Czym trzeba podpaśa aby nie chcieli cie puścic?

1. Brak znajomosci angielskiego :x

2. Zatajenie waznych informacji...

3. Falszywe papiery i inne takie...

4. Gdy komus z oczu patrzy, ze cos kombinuje :D

Glownie punkt numer 1 8)

Napisano

Nie mialem jeszcze przyjemnosci rozmawiac z konsulem ale sporo czytalem na forach na ten temat i z tego co sie orientuje to powody odmow J-1 sa najczesciej takie:

- Slaba znajomosc angielskiego

- Nielegalna rodzina w USA

- Poswiadczenie nieprawdy w dokumentach

- Zly humor konsula (?) :wink:

Dopiszscie jeszcze co trzeba :D

Napisano

Heh, widze ze mnie ktos uprzedzil :D

A propo, jestem na pierwszym roku studiow.. Czy moge miec mniejsze szanse dostania J-1 niz ktos na np. drugim lub trzecim? W chwili wizyty u konsula nie bede mial jeszcze ukonczonego 1 roku bo sesje mam w maju.

Napisano
Nielegalna rodzina w USA

Obecnosc kogos z rodziny nielegalnie w USA nie musi powodowac, iz aplikant nie otrzyma wizy. Istnieje teoria, ktora mowi, ze nie warto sie do tego przyznawac i wtedy sie wize dostanie (Boze, chron tego kto sie nie przyzna, a ow fakt zostanie wykryty), ale znam osobe, ktora sie regularnie przyznawala i byla w Stanach juz 5 razy, w tym 4 na W&T :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...