Michał Dziwisz Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 Witajcie, Kiedy VOA zamknęło definitywnie polską sekcję w 2004 roku Polska została niejako odcięta od informacji o USA, widzianych i postrzeganych z perspektywy życia w tym państwie. Jakiś czas temu w mojej głowie narodził się pomysł stworzenia programu, mówiącego o tym, co tam za wielką wodą się dzieje, przybliżającego kulturę, zwyczaje, trendy technologiczne, a wszystko z amerykańskiej perspektywy. Efektem mojego pomysłu jest comiesięczny program zatytułowany Głos Z Ameryki, ukazujący się w internetowej stacji radiowej IDEAradio: http://www.idearadio.pl Prowadzę go wspólnie z Markiem Zalewskim, wieloletnim pracownikiem Głosu Ameryki, początkowo sekcji polskiej, obecnie redaktorem internetowego portalu voanews.com Wszystkie dotychczasowe odcinki dostępne są w formie plików MP3 i OGG, do ściągnięcia na dysk komputera. Pisząc tego posta czekam właśnie, aż archive.org łaskawie zatrybi fakt, że wrzuciłem tam świerzy, dzisiejszy odcinek, jak tylko to się stanie, powiadomię o tym fakcie w tym temacie. Zachęcam do odsłuchania dotychczasowych programów, jeśli są kwestie, o których chcielibyście usłyszeć w następnych odcinkach, lub macie jakieś inne sugestie, to proszę pisać śmiało. Link bezpośredni do archiwum z dotychczasowymi dwiema godzinnymi audycjami jest tu: http://idearadio.pl/?page=audycje_arch&id_kat=1
Michał Dziwisz Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 Najnowszy odcinek już jest, niestety póki co tylko w formacie OGG, myślę jednak, że większość odtwarzaczy sobie z tym poradzi. Życzę miłego słuchania, wszelkie uwagi, jak napisałem wyżej, mile widziane. :-)
Michał Dziwisz Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2008 Witam ponownie, dawno nie było kolejnego odcinka głosu, gdyż i ja mówiąc szczerze zaprzestałem intensywnego udzielania się w radiach internetowych. Wielkich profitów z tego nie ma, więc i pracy trzeba w końcu było poszukać innej. Wspólnie z Markiem jednak ustaliliśmy, że głos będzie się pojawiał nadal. Najnowszy jego odcinek, już jutro, tj. W niedzielę, 15-06-2008, o godzinie 15:00, na kanale Old Radiosfery www.radiosfera.pl Bezpośredni link do uruchomienia radia: http://www.radiosfera.pl/old.m3u Dodatkowo, już niebawem audycja doczeka się swojej własnej strony internetowej, i publikowana będzie także w formie podcastu.
rafal723 Napisano 7 Marca 2009 Zgłoś Napisano 7 Marca 2009 Czy audycje nadal są nadawane, a jak tak to gdzie ?
Michał Dziwisz Napisano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2009 Audycja nie była nadawana przez dłuugi okres czasu, wracamy już dziś. Zapraszam na emisję programu do Radia Beskid www.radiobeskid.pl, program wystartuje dziś o 19:00. Jak tylko zgram program ze szpiega i powycinam muzykę (prawa autorskie) udostępnię do pobrania.
rafal723 Napisano 12 Marca 2009 Zgłoś Napisano 12 Marca 2009 Bardzo fajnie poprowadziles Prosze o info o kolejnych audycjach .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.