Skocz do zawartości

wiza dla studentki,pomó?cie!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam serdecznie:))

wiem,ze bylo juz poruszanych tysiace tematow odnosnie wizy,ale ja mam konkretne pytanie:))otoz jestem studentka 2 roku studiow zaocznych i mam mozliwosc wyjechania na wakacje do stanow,do pracy!!!prace mam zalatwiona,ale nie wiem o jaka wize musze sie starac????wiem,ze podobno z tzw.'zaproszeniem'moze byc latwiej(z tym nie byloby problemu).PROSZE POMOZCIE!!! :)

Z GORY DZIEKUJE ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE:))

Napisano
witam serdecznie:))  

Witaj :D

jestem studentka 2 roku studiow zaocznych i mam mozliwosc wyjechania na wakacje do stanow,do pracy!!! prace mam zalatwiona,ale nie wiem o jaka wize musze sie starac????

1. Jezeli chcesz pracowac legalnie, to staraj sie o wize J1... Zalatwiasz oferte pracy i idziesz do jednego z licznych biur, zajmujacych sie posrednictwem. Placisz powazna sumke i lecisz na 99,9%...

2. Jezeli jest Ci wszystko jedno, probuj z wiza turystyczna, szanse masz niby 50%-50%, ale w sumie to co trzeci Polak ja dostaje. :)

Wowczas pracowalabys nielegalnie, natomiast koszty wizy i wyjazdu bylyby niewspolmiernie nizsze... Zaproszenie moglabys zdobyc, ale nie jest konieczne konieczne... No i w Ambasadzie nie przyznawaj sie, ze chcesz tam pracowac - bo sama nazwa wizy wskazuje do czego ona sluzy. :lol:

Napisano

Chcia3abym zebys napisa3 cos wiecej na temat pracy legalnej. Czy biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadam swojego pracodawce? Nie wiem czy w3aściwie zrozumialam ale aby dostac wize J-1 korzystając z us3ug np. Camp America musia3abym pracowac na campie np 8 tyg i dopiero podjac prace u mojego pracodawcy?

Jakie sa koszty takiego wyjazdu, dokladnie ile musze zaplacic dla biura by uzyskac wize j-1 i po przyjezdzie do stanow rozpoczac prace na wlasna reke? acha i jaka jest konkretnie nazywa sie ta mozliwośa wyjazdu?

Napisano
Chcia3abym zebys napisa3 cos wiecej na temat pracy legalnej. Czy biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadam swojego pracodawce? Nie wiem czy w3aściwie zrozumialam ale aby dostac wize J-1 korzystając z us3ug np. Camp America musia3abym pracowac na campie np 8 tyg i dopiero podjac prace u mojego pracodawcy?  

Jakie sa koszty takiego wyjazdu, dokladnie ile musze zaplacic dla biura by uzyskac wize j-1 i po przyjezdzie do stanow rozpoczac prace na wlasna reke? acha i jaka jest konkretnie nazywa sie ta mozliwośa wyjazdu?

tak biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadasz swojego pracodawce. Camp America w tym przypadku nie jest programem dla Ciebie tylko zwykly WT. Musisz zaplacic okolo 2500 PLN za wize. Wiekszosc biur nazywa to wyjazd w opcji independent albo cos takiego..

F

Napisano

zastanawiam sie nad tym czy konieczne jest w moim przypadku korzystanie z pośrednictwa jakiegos biura ??? czy nie mog3abym postaraa sie o wize j-1 indywidualnie? jeśli tak od czego powinnam zacząc? domyslam sie ze korzystajac z pośrednictwa mam wieksze szanse na wize, czy to prawda? jakie polecilibyście mi biuro które zaje3oby sie sprawnie i w miare tanio pomoca w uzyskaniu J-1 jesli mam pracodawce?

acha i chcia3abym prosic o jakaś stronke lub info jakie warunki musi spe3niac amerykanski pracodawca który deklaruje zatrudnia mnie.

Dziekuje za pomoc. :D

Napisano
zastanawiam sie nad tym czy konieczne jest w moim przypadku korzystanie z pośrednictwa jakiegos biura ??? czy nie mog3abym postaraa sie o wize j-1 indywidualnie? jeśli tak od czego powinnam zacząc?  domyslam sie ze korzystajac z pośrednictwa mam wieksze szanse na wize, czy to prawda? jakie polecilibyście mi biuro które zaje3oby sie sprawnie i w miare tanio pomoca w uzyskaniu J-1 jesli mam pracodawce?

acha i chcia3abym prosic o jakaś stronke lub info jakie warunki musi spe3niac amerykanski pracodawca który deklaruje zatrudnia mnie.

Dziekuje za pomoc.  :D

Kwestia jest taka ze nie zalatwisz sobie sama wizy J1 - mozesz to zrobic jedyne przez amerykanskie fundacje - a te skieruja Cie do swojego posrednika w Polsce.

F

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...