izuś Napisano 25 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2005 witam serdecznie:)) wiem,ze bylo juz poruszanych tysiace tematow odnosnie wizy,ale ja mam konkretne pytanie:))otoz jestem studentka 2 roku studiow zaocznych i mam mozliwosc wyjechania na wakacje do stanow,do pracy!!!prace mam zalatwiona,ale nie wiem o jaka wize musze sie starac????wiem,ze podobno z tzw.'zaproszeniem'moze byc latwiej(z tym nie byloby problemu).PROSZE POMOZCIE!!! Z GORY DZIEKUJE ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE:))
Chomik Napisano 25 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2005 witam serdecznie:)) Witaj jestem studentka 2 roku studiow zaocznych i mam mozliwosc wyjechania na wakacje do stanow,do pracy!!! prace mam zalatwiona,ale nie wiem o jaka wize musze sie starac???? 1. Jezeli chcesz pracowac legalnie, to staraj sie o wize J1... Zalatwiasz oferte pracy i idziesz do jednego z licznych biur, zajmujacych sie posrednictwem. Placisz powazna sumke i lecisz na 99,9%... 2. Jezeli jest Ci wszystko jedno, probuj z wiza turystyczna, szanse masz niby 50%-50%, ale w sumie to co trzeci Polak ja dostaje. Wowczas pracowalabys nielegalnie, natomiast koszty wizy i wyjazdu bylyby niewspolmiernie nizsze... Zaproszenie moglabys zdobyc, ale nie jest konieczne konieczne... No i w Ambasadzie nie przyznawaj sie, ze chcesz tam pracowac - bo sama nazwa wizy wskazuje do czego ona sluzy.
karolina1234 Napisano 28 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2005 Chcia3abym zebys napisa3 cos wiecej na temat pracy legalnej. Czy biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadam swojego pracodawce? Nie wiem czy w3aściwie zrozumialam ale aby dostac wize J-1 korzystając z us3ug np. Camp America musia3abym pracowac na campie np 8 tyg i dopiero podjac prace u mojego pracodawcy? Jakie sa koszty takiego wyjazdu, dokladnie ile musze zaplacic dla biura by uzyskac wize j-1 i po przyjezdzie do stanow rozpoczac prace na wlasna reke? acha i jaka jest konkretnie nazywa sie ta mozliwośa wyjazdu?
Flame of Udun Napisano 28 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2005 Chcia3abym zebys napisa3 cos wiecej na temat pracy legalnej. Czy biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadam swojego pracodawce? Nie wiem czy w3aściwie zrozumialam ale aby dostac wize J-1 korzystając z us3ug np. Camp America musia3abym pracowac na campie np 8 tyg i dopiero podjac prace u mojego pracodawcy? Jakie sa koszty takiego wyjazdu, dokladnie ile musze zaplacic dla biura by uzyskac wize j-1 i po przyjezdzie do stanow rozpoczac prace na wlasna reke? acha i jaka jest konkretnie nazywa sie ta mozliwośa wyjazdu? tak biura ktore zajmuja sie pośrednictwem pracy maja w ofercie uzyskanie wizy j-1 jesli posiadasz swojego pracodawce. Camp America w tym przypadku nie jest programem dla Ciebie tylko zwykly WT. Musisz zaplacic okolo 2500 PLN za wize. Wiekszosc biur nazywa to wyjazd w opcji independent albo cos takiego.. F
karolina1234 Napisano 28 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2005 zastanawiam sie nad tym czy konieczne jest w moim przypadku korzystanie z pośrednictwa jakiegos biura ??? czy nie mog3abym postaraa sie o wize j-1 indywidualnie? jeśli tak od czego powinnam zacząc? domyslam sie ze korzystajac z pośrednictwa mam wieksze szanse na wize, czy to prawda? jakie polecilibyście mi biuro które zaje3oby sie sprawnie i w miare tanio pomoca w uzyskaniu J-1 jesli mam pracodawce? acha i chcia3abym prosic o jakaś stronke lub info jakie warunki musi spe3niac amerykanski pracodawca który deklaruje zatrudnia mnie. Dziekuje za pomoc.
Flame of Udun Napisano 28 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2005 zastanawiam sie nad tym czy konieczne jest w moim przypadku korzystanie z pośrednictwa jakiegos biura ??? czy nie mog3abym postaraa sie o wize j-1 indywidualnie? jeśli tak od czego powinnam zacząc? domyslam sie ze korzystajac z pośrednictwa mam wieksze szanse na wize, czy to prawda? jakie polecilibyście mi biuro które zaje3oby sie sprawnie i w miare tanio pomoca w uzyskaniu J-1 jesli mam pracodawce?acha i chcia3abym prosic o jakaś stronke lub info jakie warunki musi spe3niac amerykanski pracodawca który deklaruje zatrudnia mnie. Dziekuje za pomoc. Kwestia jest taka ze nie zalatwisz sobie sama wizy J1 - mozesz to zrobic jedyne przez amerykanskie fundacje - a te skieruja Cie do swojego posrednika w Polsce. F
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.