magdagd Napisano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2005 widze ze odlegle wybierasz miejsca ja tez nie moge wyjechac wczesnie ale mysle ze 25 czerwca to juz bede mogla
creek Napisano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2006 no hejka!!! Ja bylam z BTC w Yellowstone w 2004 roku i bylo naprawde super!! Poznalam tam ludzi doslownie z calej Europy (w tym sympatycznego Francuza Jesli chodzi o druga prace, to wszystko zalezy od sezonu.. pogody. Pamietam jak na poczatku wrzesnia zamkneli polowe hoteli, martwilismy sie co bedziemy robic, bo zostalo nam do konca pobytu tam 3 tygodnie! A tu mila niespodzianka..! 4 dni po generalnym sprzataniu w tych zamknietych hotelach, otworzono je, bo przyjechalo mnostwo gosci i cieszylismy sie wszyscy!! Pogoda byla doprawdy super, pod koniec wrzesnia spadl snieg, niesamowite!! Mialam w Yellowstone 3 prace: pizzeria - server, restaurant - dishwashing i housekeeping. W polowie lipca wyjechalo sporo Rumunow z Yellowstone i dzieki temu przejelam prace w pizzerii. Jesli nastawiasz sie na zarabianie duzych pieniedzy, to Yellowstone nie jest miejscem na to. Choc jest niezwykle pieknie i nie mozna sie nudzic. Oczywiscie zwrocilo mi sie za wyjazd i jeszcze mialam troche dla siebie, wiec nie narzekalam jak na pierwszy wyjazd. Bylo super. A za druga praca trzeba sie troche nabiegac za menedzerami, ale w koncu ja dostajesz. Wszystkie prace zwiazane sa z korporacja "Yellowstone", bo najblizsze miasta polozone sa okolo 50 km od parku, wiec nie ma co liczyc , ze bedziesz codzien dojezdzal. Pozostaje szukanie drugiej pracy na terenie parku, a to juz zalezy jak pisalam od sezonu. Pozdrawiam!!! :wink: :wink: :wink:
gall_eon Napisano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2006 a ja bylem z BTC w Reno, a rok wczesniej z YTP i obie firmy naprawde warte sa polecenia! no moze jedynie bilety ...SF za 3050 na poczatku czerwca...
Lupus85 Napisano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2006 Mialam w Yellowstone 3 prace: pizzeria - server, restaurant - dishwashing i housekeeping. (...)Jesli nastawiasz sie na zarabianie duzych pieniedzy, to Yellowstone nie jest miejscem na to.(...) Oczywiscie zwrocilo mi sie za wyjazd i jeszcze mialam troche dla siebie, wiec nie narzekalam jak na pierwszy wyjazd. :wink: :wink: :wink: A którą pracę załatwiłaś sobie na targach? Miała jakieś wątpliwości co do wyboru pracodawcy? A co mas zna myśli pisząc ze "miałaś troche dla siebie" z zarobionych tam pieniędzy? Bez 3 i 2 pracy byś wyszła tylko na zero? Masz jakies inne uwagi na temat BTC, np biletów lotniczych, wizyty w konsulacie, bądź pracy w Yellowstone?
creek Napisano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2006 no wiec...... na targach jedynie podpisalam umowe o prace z yellowstone, ale nie bylo mowy o zadnym konkretnym stanowisku... Na miejscu, po przyjezdzie przydzielali nam pozycje. Mi przydzielono akurat housekeeping (przyjechalam 1 lipca i w sumie tylko to zostalo).. Nie wiem czy na jednej pracy zwrocilyby mi sie koszty.... Wiesz, ja jestem raczej typem pracoholika i chcialam strasznie pracowac... ale ysle, ze zwrocilo by sie na samym house keepingu. Piszac, ze mialam troche dla siebie kasy , mialam na mysli okolo 8 tys. a przeciez jeszcze zrobilam zakupy w Chicago :) Jesli chodzi o ambasade, wszystko poszlo sprawnie, tylko jak to zawsze bywa troche sie nastalismy pod ambasada.. ale jesli o BTC moge z czystym sumieniem polecic, za bilet nie zdarli, o ile pamietam za Chicago zaplacilam 2,5 tys zl (to bylo 2 lata temu)... Pozdrawiam!!
GoHaF Napisano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2006 mnie martwi jedynie to jak wy "WYBIERACIE" . to nie jest tak co z tego ze wy wpiszecie co chcecie jak i tak na targach moze sie okazac ze przed wami juz nie ma stanowisk do tych prac. ja i moi znajomi tak mielismy tez wybieralismy westagate,costam, costam a z czego sie potem okazalo ze jak juz nie bylo miejsc to praca ze tak powiem nieodpowiednia i trafilismy w sumie przypadkowo - ale fajnie i nie zaluje. kaze biuro ma okreslana pule miejsc do kazdego z tych pracodawcy np . 10 btc , 10 almatur,SA.... itd. jak juz wczesniej sie ktos zapisze i zostana wykorzystane te miejsca to [beeep]... pisze tylko zebyscie sie nie zdziwili negatywnie na miejscu . tak jak to bylo z nami gdzie stalismy na srodku tego pokoju po rozmowach chyba z 5... i zdezorientowani - ŻE przecież sobie wybralismy 3 propozycje ktore automatycznie na wstepie odpadly. (bylismy na 1 targach w zeszlym roku na 12.00 czyli nawet wczesnie, zapisywalismy sie w polowie listopada)
sims Napisano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2006 o ile pamietam za Chicago zaplacilam 2,5 tys zl (to bylo 2 lata temu)... Wybieram sie do misia yogi w tym roku.Wiec gdybys pomogla mi w odpowiedzi na kilka pytan byloby fajnie.Creek ty lecialas do Chicago a pozniej busem taki kawal? BILET gdzie do Bozeman, Denver,Salt Lake City? Z Bozeman odbieraja wiec chyba ta opcja. PIENIADZE sa tam banki? gdzie schowam pieniadze do skarpety? JEDZENIE dobre jedzonko? PRACA spotkalas na miejscu osobe z ktora podpisalas umowe w Polsce na targach? jak wyglada bieganie za managerem? ROZRYWKA co z Netem?podobno jest ale limitowany dostep, nie wiem co to oznacza POGODA wziac kurtke? BEZPIECZENSTWO trzeba uwazac na misie?zubry,zbiki i inne gady? Co robilas jak nie bylo co robic?w lipcu podobno nie ma zbyt wiele pracy Za kazde info wielkie thx
Lupus85 Napisano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2006 ROZRYWKAco z Netem?podobno jest ale limitowany dostep, nie wiem co to oznacza Mi powiedziano na Targach że jest jeden komputer(chyba chodzilo im ze jeden w kazdej wiekszej miejscowosci?), do ktorego ustawiaja sie kolejki,wiec na tym polega limit A czy wie ktos czy w Gardiner jest jaki kolwiek dostęp do netu?Mnie wstepnie tam wysłali(misia Yogi tam chyba nie spotkam ),a Ciebie Sims?
gall_eon Napisano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2006 w kazde j bibliotece publicznej sa kompy z netem, sprawdz soebie czy tam takowa jest.
sims Napisano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2006 Lupus85 ja nie wiem gdzie jade.To ma byc niespodzianka.Wiem tylko ze do Wyoming a reszte powiedza mi na miejscu.Wiem tez ze bede Hospitality Crew a Ty co wybrales? wylatuje pod koniec czerwca, lece wlasnym odrzutowcem wiec moge cie podrzucic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.