Skocz do zawartości

Zwrot Podatku Z Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja polecam firme Tax consulting (www.zwrotpodatku.pl), obydwa czeki z pełnym zwrotem dostalam po okolo 2 miesiacach od wyslania przez ta firme moich zeznan do usa (wszystko załatwilam korespondencyjnie, moje zeznanie bylo wyslane do usa tuz po przelaniu pieniedzy za usługe).

Napisano

Osobiscie korzystalem juz 3 razy z Business Travel Club Polska i wlasnie zauwazylem, ze oni korzystaja z Mag-Tax. Jaki ten swiat maly :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano
Wojtek-J napisał:
Ja odradzam www.zwrot.pl (ATS - Advanced Tax Solutions). Zachowuja sie tam niepowaznie, mozna niestety stracic przez nich pieniadze.

Duzo osob polecalo Tax Consulting ( www.zwrotpodatku.pl ) i wlasnie korzystam z ich uslug (zdam relacje po otrzymaniu czekow).

EDYCJA:

OK, 16 maja dokumenty dotarly do Tax Consulting ( Tax Consulting www.zwrotpodatku.pl ), dzisiaj (11 lipca) otrzymalem czek z rozliczeniem podatku federalnego.

Odzyskalem 100%.

Minelo dokladnie 8 tygodni od wyslania dokumentow do otrzymania czeku.

Teraz czekam na zwrot podatku stanowego.

EDYCJA 2:

Wlasnie dostalem czek z rozliczeniem podatku stanowego, jest 18 lipca 2008, od wyslania papierow minelo rowno 9 tygodni - otrzymalem 100% zaplaconego podatku stanowego i federalnego.

Odzyskiwalem czek po 2 latach od wyjazdu.

EDYCJA 3:

Pracownik agencji, w ktorej realizowalem czek uszkodzil go - wyslalem wiec maila do Tax Consulting z prosba o pomoc w rozwiazaniu problemu (a dokladniej o wyslanie do IRS wniosku o wydanie kopii czeku).

Nastepnego dnia otrzymalem email z potrzebnymi dokumentami, ktore po podpisaniu wyslalem do USA. Milo, ze zajmuja sie problemami klientow rowniez po zakonczeniu procesu odzyskiwania podatku - niespodzianka, bo to pomoc bezinteresowna.

W porownaniu z www.zwrot.pl (ATS Advanced Tax Solutions), z ktorym rozliczalem sie za rok 2005 - niesamowity profesjonalizm.

W przypadku tej ostatniej firmy (ATS) w ogole nie otrzymalem czeku, a moje naprawde spokojne i wywazone emaile (wysylane do nich przez poltora roku) byly wprawdzie czytane, ale calkowicie ignorowane. To nic przyjemnego, jesli zaplacilo sie im za usluge odzyskania podatku i tylko stracilo przez nich pieniadze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...