milka83 Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Co do doplaty do nieletniego kierowcy (ponizej 25lat) to masz racje, jezeli jestescie ponizej, to musicie doplacic. Natomiast decyzja o 1 kierowcy nie wplynie za bardzo na koszta. Po prostu jezeli nie przedstawicie im karty kredytowej - pozwola na jednego kierowce. W przypadku gdy macie kredytowa, to pozwola dwom osobom kierowac, i mowie teraz o swoim przypadku, nas obciazyli tylko jednokrotnie za nieletniego kierowce, mimo ze dwoch dozwolonych kierowcow bylo ponizej 25$ lat. Jezeli mowisz o okrazeniu Canionu i dojechaniu do LA w ciagu dwoch dni, to zycze powodzenia Nie mowie ze niemozliwe ale na pewno wiekszosc z tych 2 dni spedzicie w drodze, zeby sie wyrobic. Yosemite troche nie po drodze do SF i pewnie tez troche czasu Wam zejdzie zeby nadrobic troche drogi. Masz racje korki w parkach, ale glownie w okolicach wjazdow/wyjazdow oraz parkingow.
dewoj Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Przy wypozyczaniu auta przyda Ci sie ta strona http://www.retailmenot.com/ Udalo mi sie znalezc kod dajacy 40% znizki na auta i wliczone podatki. Musisz cierpliwie probowac kazdy kod i porownywac miejsca pozyczenia.
lukasz laskowski Napisano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 milka83, chyba nie do konca sie rozumiemy my bedziemy na South Rim w Grand Canyon wiec dojazd do LA to 1000km wiec na 2 dni to juz nie tak strasznie, przynajmniej tak mi sie zdaje a ze Yosemite nie po drodze to nie szkodzi - dla mnie parki sa wazniejsze niz miasta dewoj, dzieki ale autko juz znalezlismy tzn zarezerwowalismy przez traveljigsaw.pl cena wydawala sie calkiem ok 1130zl za 28lipca do 10sierpnia
milka83 Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 milka83, chyba nie do konca sie rozumiemy my bedziemy na South Rim w Grand Canyon wiec dojazd do LA to 1000km wiec na 2 dni to juz nie tak strasznie, przynajmniej tak mi sie zdaje a ze Yosemite nie po drodze to nie szkodzi - dla mnie parki sa wazniejsze niz miasta dewoj, dzieki ale autko juz znalezlismy tzn zarezerwowalismy przez traveljigsaw.pl cena wydawala sie calkiem ok 1130zl za 28lipca do 10sierpnia No przepraszam, jesli nie zrozumialam Twoj pierwszy post wymienia Bryce i Zion Canion i myslalam ze planujesz okrazyc Canion i wydawalo mi sie ze 2 dni to malo Masz racje - my s South Rim do granic LA dojechalismy w ok 12h z malymi postojami, ale jechalismy noca to bylo mniej ruchu na drogach. P.S. Bardzo dobra cena za samochod! Czy ubezpieczenie juz wliczone w ta cene?
lukasz laskowski Napisano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 No przepraszam, jesli nie zrozumialam Twoj pierwszy post wymienia Bryce i Zion Canion i myslalam ze planujesz okrazyc Canion i wydawalo mi sie ze 2 dni to malo Masz racje - my s South Rim do granic LA dojechalismy w ok 12h z malymi postojami, ale jechalismy noca to bylo mniej ruchu na drogach. P.S. Bardzo dobra cena za samochod! Czy ubezpieczenie juz wliczone w ta cene? Wg firmy posredniczacej tak. Mam tylko nadzieje ze tak bedzie w praktyce Zasadniczo nasze stawki uwzględniajż: *Nieograniczone kilometry* Ubezpieczenie (od kolizji, od kradzieży, od roszczeń osób trzecich) *Opłata ubezpieczenia lokalnego* Podatki. tylko ze dalej pisza ze Klient ma obowiżzek pokryć: *Opłaty poza godzinami pracy biura * Opłaty jednorazowe (w stosownych przypadkach)* Dodatkowe opłaty wymagane w momencie rezerwacji lub zakupu * Dostawę i odbiór pojazdu, grzywny, opłaty za przejazd i parking * [b]Ubezpieczenie dodatkowe obejmujżce koszty leczenia na wypadek urazu kierowcy i/ lub pasażerów[/b] wiec juz sam nie wiem ale znajac nasze szczescie to jeszcze trzeba bedzie troche doplacic
karus Napisano 8 Maja 2008 Zgłoś Napisano 8 Maja 2008 Z tego co pamiętam to nie ma płatnych dróg w CA a jak już to nie wiele, z LV do LA to w większości zwykła droga a nie autostrada ja przejechłem ją w nocy w niecałe 6h ale przesadzałem z prędkoscią czasem... pamiętajcie o tankowaniu do pełna bo na pustyni nieraz nie ma stacji dłuższy czas a w dzień stałem w korku dość duzym i na oparach szukałem stacji (-: z LA do SF jakies 10-11h z tego co pamiętam, Yosemite troche nie podrodze z La do Sf, co do parkingów to tylko przy aleji gwaizd zapłącilismy a tak to zawsze jakieś stacje czy parkingi kasyn w vegas, w samochodzie da się spać ale nie polecam bo strasznie męczące pozdro
dewoj Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 Zgadzam sie z karusem. Droge z LA na canyon mozna przejechac w kilka godzin. My wyjechalismy z LA wieczorem a nad canyonm bylismy rozno ze wschodem slonca. Cena benzyny na jednej stacji na tym odcinku wynosila 4,60usd za galon!!! Tak wiec lepiej zatankowac wczesniej:))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.