tygrxek Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 Witam Na poczatku pazdziernika planuje 2 tygodniowo wycieczke po Californi... Wiadomo potrzebne bedzie autko W stanie Rhode island nigdy niemialem problemow jak wynajmowalem auto na karte debetowa(czasem mowili ze to zalezy od szefa,ale bylo ok) Dwa razy wynajmowalem w Miami, a tam juz musialem sie napocic bo chcieli kredytowa...albo SSN+>25 lat..ale udalo mi sie w Budget.com bez zadnych problemow i ograniczen Ciekawe jak sprawa wyglada w San Francisco..Los Angeles? (wiem ze w Las Vegas ,NV znajomi wynajmowali na debet bez problemow) A i co mnie najbardziej ZDZIWIŁO zaznaczam sobie ze jestem US. resident na 2 tygodnie w promocji i koszt za Ford Focus(badz podobne) wychodzi jakies 1000+330$ tax a jak zaznacze ze jestem z PL to 560$.... jak to sie ma do rzeczywistosci?
karus Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 wypożyczałem w davis koło SF i na debetową mi wypożyczyli, jka nie wypożyczą ci w jednej to idz do drugiej.
pat Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 ja wypozyczam w dollarze. z debetowa nie ma problemow tylko ze musisz miec na niej jakies pieniadze oczywiscie! $1000 za 2 tyg to bardzo duzo! ostatnio za 1 tydz zaplacilam $180 (najtansze ubezpieczenie kosztuje $9/dzien i zwracaja jesli nie ma zadnej szkody) nawet jak bralam na tydzien i to bylo one way to zaplacilam $250 o ile dobrze pamietam ford fucus nalezy do Economy cars w dollarze i to sa te najtansze! chyba nie za dobry biznes z tym budget zrobisz
tygrxek Napisano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 Wiadomo ze bede szukal najtaniej...a budget podalem jako przyklad....do tej pory kozystalem z enterprise...trifthy i budget....mnie tylko interesowala ta rozbieznosc ze jak zaznacze US resident to 1000+300$ tax a jak PL to 550$ A i intresuje mnie jeszcze sprawa logityczna typu Jak bym chcial tego samego dnia oddac samochod i tego samego dnia wracac do polski i jeszcze w miedzy czasie zamknac konto bankowe w los angeles chyba by bylo ciezko ?? Bo oni pobieraja jakies safe deposit o ile pamietam i pewnie niezdarzyli by na czas oddac Jak najlepiej ta sprawe rozwiazac? jak sadzicie?
pat Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 co do tej rozbieznosci to dziwne oni trzymaja na holdzie jakas tam sume...przewaznie chardzuja tego dnia co auto zwracasz albo w ciagu kilku nastepnych! ja oddalam auto w teraz w poniedzialek a dzis dopiero pobrali mi z konta konkretna sume! nie mam pojecia jak to rozwiazac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.