tygrxek Posted May 9, 2008 Report Posted May 9, 2008 Witam Na poczatku pazdziernika planuje 2 tygodniowo wycieczke po Californi... Wiadomo potrzebne bedzie autko W stanie Rhode island nigdy niemialem problemow jak wynajmowalem auto na karte debetowa(czasem mowili ze to zalezy od szefa,ale bylo ok) Dwa razy wynajmowalem w Miami, a tam juz musialem sie napocic bo chcieli kredytowa...albo SSN+>25 lat..ale udalo mi sie w Budget.com bez zadnych problemow i ograniczen Ciekawe jak sprawa wyglada w San Francisco..Los Angeles? (wiem ze w Las Vegas ,NV znajomi wynajmowali na debet bez problemow) A i co mnie najbardziej ZDZIWIŁO zaznaczam sobie ze jestem US. resident na 2 tygodnie w promocji i koszt za Ford Focus(badz podobne) wychodzi jakies 1000+330$ tax a jak zaznacze ze jestem z PL to 560$.... jak to sie ma do rzeczywistosci?
karus Posted May 9, 2008 Report Posted May 9, 2008 wypożyczałem w davis koło SF i na debetową mi wypożyczyli, jka nie wypożyczą ci w jednej to idz do drugiej.
pat Posted May 9, 2008 Report Posted May 9, 2008 ja wypozyczam w dollarze. z debetowa nie ma problemow tylko ze musisz miec na niej jakies pieniadze oczywiscie! $1000 za 2 tyg to bardzo duzo! ostatnio za 1 tydz zaplacilam $180 (najtansze ubezpieczenie kosztuje $9/dzien i zwracaja jesli nie ma zadnej szkody) nawet jak bralam na tydzien i to bylo one way to zaplacilam $250 o ile dobrze pamietam ford fucus nalezy do Economy cars w dollarze i to sa te najtansze! chyba nie za dobry biznes z tym budget zrobisz
tygrxek Posted May 9, 2008 Author Report Posted May 9, 2008 Wiadomo ze bede szukal najtaniej...a budget podalem jako przyklad....do tej pory kozystalem z enterprise...trifthy i budget....mnie tylko interesowala ta rozbieznosc ze jak zaznacze US resident to 1000+300$ tax a jak PL to 550$ A i intresuje mnie jeszcze sprawa logityczna typu Jak bym chcial tego samego dnia oddac samochod i tego samego dnia wracac do polski i jeszcze w miedzy czasie zamknac konto bankowe w los angeles chyba by bylo ciezko ?? Bo oni pobieraja jakies safe deposit o ile pamietam i pewnie niezdarzyli by na czas oddac Jak najlepiej ta sprawe rozwiazac? jak sadzicie?
pat Posted May 9, 2008 Report Posted May 9, 2008 co do tej rozbieznosci to dziwne oni trzymaja na holdzie jakas tam sume...przewaznie chardzuja tego dnia co auto zwracasz albo w ciagu kilku nastepnych! ja oddalam auto w teraz w poniedzialek a dzis dopiero pobrali mi z konta konkretna sume! nie mam pojecia jak to rozwiazac.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.