Skocz do zawartości

Konsulat W Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja mam pytanko. Czego nie można wnosić ze sobą do konsulatu? Bo już nie pamiętam, a nie mogę znaleźć nigdzie info na ten temat:) Ja mam rozmowę jutro o 14:) Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hello;)

Jak przechodzisz przez bramkę to takie rzeczy jak klucze, monety musisz zostawic na stoliczku bo będą pipczały:) i zaraz je z tego stoliczka zbierasz po przejsciu przez bramke.. Telefon, jakies aparaty itp trzeba zostawic najlepiej w jakiejs jednej reklamowce Panu przy wejściu. Przy wyjściu sobie to odbierzesz:)

Powodzenia!

Pozdrawiam;)

Napisano

Konsulat w Krakowie, numerek 175;)

Moja sytuacja była dość nietypowa: w 2007 roku skończyłam 5-letnie studia, pojechałam na W&T, w lutym 2008 rozpoczęłam kolejne studia. Wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa była bardzo sympatyczna :)

Pan zapytał:

1. Czy jade drugi raz?

2. Gdzie byłam?

3. Gdzie jade?

4. O stanowisko pracy.

Ponownie doceniłam biuro Almatur, które sprawnie załatwiła wszystkie formalności. Zdziwiło mnie że studenci z innych biur przed konsulatem jeszcze coś dopisywali do swoich wniosków wizowych (ogólnie zamieszanie). Studenci z Almaturu tylko skanowali paluszki a potem z numerkiem oczekiwali na rozmowe ;)

Zycze powodzenia innym którzy czekają na rozmowe :)

Będzie dobrze :)

Napisano

Studenci z innych biur (chodzi o yes's :) )przed odebraniem numerka otrzymali swoje dokumenty na których musieli sie jedynie podpisać(chodzi tu o tych, którzy nie zrobili tego w biurze) - więc jak widać zamieszania też nie było;)

Tak w ogole, to rowniez bardzo miło wspominam rozmowę z konsulem - zapytal mnie jedynie czy jade pierwszy raz i czy juz wiem czym sie bede zajmowala.. Przez reszte czasu opowiadał mi jakie to swietne jest Myrtle Beach i jakie ma fajne plaze (tam wlasnie sie wybieram).

Mialam nr 186 - również byłam tam wczoraj;)

Pozdrawiam

Napisano

no miales w sumie racje :) nie ma sie czego stresowac, wszystko przebiga dosc szybko i sprawnie...jednak opowiem swoja historie dla tych ktorzy jeszcze beda sie starac o wize J-1.

skonczylem studia w czerwcu, ale obrone mialem dopiero w marcu no i pytania:

1) Gdzie jade, i u kogo bede pracowal?;

2) Co bede robil na swoim stanowisku pracy?;

3) jak dlugo studiuję ?; odpowiedzialem: 5 lat

4) jak dlugo studiuje?; odpowiedzialem: 5 lat i 2 miesiace temu skonczylem studia

5) poprosze indeks;

6) jak oceniam swoj angielski; odpowiedz: jako jezyk w ktorym moge swobodnie poslugiwac sie w sytuacjach codziennych, niestety nie uzywam angielskiego codziennie wiec zawsze moglby byc lepszy. Jednak jade do USA, zeby nauczyc sie dobrze mowic w tym jezyku.

7) dziekuje bardzo, otrzymujesz wize

takze indeksy czasami sprawdzaja ;)

Napisano

Czy otrzymaliście już paszporty z wbitymi wizami? - pytanko do  tych, którzy byli w konsulacie 12 maja i po. Ja jeszcze czekam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...