_Katie_ Napisano 19 Maja 2008 Zgłoś Napisano 19 Maja 2008 A ja mam pytanko. Czego nie można wnosić ze sobą do konsulatu? Bo już nie pamiętam, a nie mogę znaleźć nigdzie info na ten temat:) Ja mam rozmowę jutro o 14:) Pozdrawiam!
Jagodana Napisano 19 Maja 2008 Zgłoś Napisano 19 Maja 2008 Hello;) Jak przechodzisz przez bramkę to takie rzeczy jak klucze, monety musisz zostawic na stoliczku bo będą pipczały:) i zaraz je z tego stoliczka zbierasz po przejsciu przez bramke.. Telefon, jakies aparaty itp trzeba zostawic najlepiej w jakiejs jednej reklamowce Panu przy wejściu. Przy wyjściu sobie to odbierzesz:) Powodzenia! Pozdrawiam;)
agaUSA24 Napisano 20 Maja 2008 Zgłoś Napisano 20 Maja 2008 Konsulat w Krakowie, numerek 175;) Moja sytuacja była dość nietypowa: w 2007 roku skończyłam 5-letnie studia, pojechałam na W&T, w lutym 2008 rozpoczęłam kolejne studia. Wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa była bardzo sympatyczna Pan zapytał: 1. Czy jade drugi raz? 2. Gdzie byłam? 3. Gdzie jade? 4. O stanowisko pracy. Ponownie doceniłam biuro Almatur, które sprawnie załatwiła wszystkie formalności. Zdziwiło mnie że studenci z innych biur przed konsulatem jeszcze coś dopisywali do swoich wniosków wizowych (ogólnie zamieszanie). Studenci z Almaturu tylko skanowali paluszki a potem z numerkiem oczekiwali na rozmowe Zycze powodzenia innym którzy czekają na rozmowe Będzie dobrze
Jagodana Napisano 20 Maja 2008 Zgłoś Napisano 20 Maja 2008 Studenci z innych biur (chodzi o yes's )przed odebraniem numerka otrzymali swoje dokumenty na których musieli sie jedynie podpisać(chodzi tu o tych, którzy nie zrobili tego w biurze) - więc jak widać zamieszania też nie było;) Tak w ogole, to rowniez bardzo miło wspominam rozmowę z konsulem - zapytal mnie jedynie czy jade pierwszy raz i czy juz wiem czym sie bede zajmowala.. Przez reszte czasu opowiadał mi jakie to swietne jest Myrtle Beach i jakie ma fajne plaze (tam wlasnie sie wybieram). Mialam nr 186 - również byłam tam wczoraj;) Pozdrawiam
AndrewKot Napisano 26 Maja 2008 Zgłoś Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich...jutro czeka mnie wizyta w Krakowskim konsulacie, troche sie stresuje, moze jakies rady?? dzieki
AndrewKot Napisano 28 Maja 2008 Zgłoś Napisano 28 Maja 2008 no miales w sumie racje nie ma sie czego stresowac, wszystko przebiga dosc szybko i sprawnie...jednak opowiem swoja historie dla tych ktorzy jeszcze beda sie starac o wize J-1. skonczylem studia w czerwcu, ale obrone mialem dopiero w marcu no i pytania: 1) Gdzie jade, i u kogo bede pracowal?; 2) Co bede robil na swoim stanowisku pracy?; 3) jak dlugo studiuję ?; odpowiedzialem: 5 lat 4) jak dlugo studiuje?; odpowiedzialem: 5 lat i 2 miesiace temu skonczylem studia 5) poprosze indeks; 6) jak oceniam swoj angielski; odpowiedz: jako jezyk w ktorym moge swobodnie poslugiwac sie w sytuacjach codziennych, niestety nie uzywam angielskiego codziennie wiec zawsze moglby byc lepszy. Jednak jade do USA, zeby nauczyc sie dobrze mowic w tym jezyku. 7) dziekuje bardzo, otrzymujesz wize takze indeksy czasami sprawdzaja
Skolo Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2008 Czy otrzymaliście już paszporty z wbitymi wizami? - pytanko do tych, którzy byli w konsulacie 12 maja i po. Ja jeszcze czekam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.