Skocz do zawartości

Pomóżcie

never44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spojrz na serie Acer Timeline (cienki i dlugo pracuja na baterii), jakos wykonania nie sa tak zle.

Ale proc jest zwykle bardzo nisko taktowany, zwiazku z tym taki laptop wystarczy tylko na podstawowe czynnosci typu office, i moze photoshop.

Asus tez maja takie lapki w ofercie, male, dlugo pracujace na baterii i ,maja wbudowane napedy DVD.

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeśli interesuje Cię matryca 11 lub 13 cali w cenie do 600$ to możesz przyjżeć się następującym produktom:

1. HP model dv2-1030us, matryca 12,1", procesor AMD 1.6GHz, RAM 4GB, HDD 320GB, w Best Buy w tej chwili około $550, plusem jego jest dedykowana karta graficzna, minusem dla niektórych może być procesor AMD oraz system Vista. Osobiście nie uważam ani procesora AMD ani Visty za minus. Minusem dla mnie może być brak modemu (czasem jeszcze sie przydaje dla tych co dużo podróżują w różne odległe miejsca), ale ma za to bezprzewodową sieć w czterech standardach A+B+G+N (duży plus dla podróżujących, jest większa pewność że znajdzie się sieć z której można korzystać). W tym laptopie jest Vista Business 64-bit, jest to system bardzo dobry, pracuję na takim od samego pojawienia się Visty i nigdy nie miałem żadnych problemów. Na Vistę przeważnie narzekają Ci co mają co najwyżej zalecane minimum RAM-u i słabe prpcesory, dla nich ten system może być wolny.

2. Toshiba model T135-S1309, matryca 13.3", procesor Intel 1.3GHz, RAM 3GB, HDD 320GB w Best Buy za około $530. Za takie pieniądze, jest to dobry sprzęt, plusem jest pamięć podręczna 2MB (w wymienionym wcześniej HP tylko 512kB), oraz wyjście HDMI a także yższa rozdzielczość. Minusem osobiście dla mnie obsługa WiFi tylko w standardach B+G+N. Producent podaje, że sprzęt ten może pracować do 9 godzin na bateriach.

3. Toshiba T135D-S1324 , matryca 13.3", procesor AMD 1.6GHz, RAM $GB, HDD 320GB w Best Buy w tej chwili za około $600. Tu dużym plusem jest możliwość rozbudowy RAM do 8GB, pozostałe parametry są takie sobie.

Napisano

Dzięki za propozycje, ale widzę, że się w założonym budzecie nie zmieszczę...

narazie wybrałam o takie:

http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/U500/U505-S2970

http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/l...o-xps-13_anav_1

i (z najrozsadniejsza cena)

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping...nfig_id=4234816

co myślicie?

te 2 pierwsze bardzo mi sie podobaja ale nie wiem czy jest sens przeplacac.. zreszta niektore paramtery mozna regulowac (no w tym ostatnim - chociaz nie dokonca jestem pewna co mi sie moze przydac a co jest tylko zbednym gadzetem )myslalam tez o refurbished ale kurcze maja tylko 90 dni gwarancji i generalnie nie ma jeszcze modeli z win7 w ofercie.

z ostatniej chwili: w ogóle nie brałam pod uwagę SONY a okazuje się, że mają całkiem spoko rozwiazania - mam na myśli serie CW i SR. SR wydaje się fajniesza (przezde wszystkim mniejszy ekran) ale nie wiem czy warto płacić więcej kasy za SR..

jakieś doświadczenia z Sony?

Napisano

Dell XPS to taka seria do grania, z bajerami.

HP ktory podalas wyglada calkiem niezle a cena jest nizsza niz Toshiba.

Toshiba natomiast jest wyjatkiem, matryca 13'3 cali i ma wbudowany naped DVD, oraz ma procesor z serii P (oszczedny i wydajny)

Jesli masz srodki - wez Toshibe, jezeli nie, wez HP

Dell chyba jest troche drogi.

Napisano

a co myślicie o laptopach z ekranem dotykowm?

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping...&aoid=35252

w sumie za 850 mozna calkiem niezla opcje zmontowac w tej promcji (4GBram 500 GB dysk)

nie zamierzam oglądać filmów na laptopie, więc chyba ewentualnie gorsza jakosc ekranu w tym hp by mi nie przeszkadzala. no bo chyba troche gorszy kontrast itp na ekranie dotykowym? widze ze hp wypuscil tez ta serie z intel ale jest zdecydowanie za drogi dla mnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...