Patrix Napisano 22 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 sly6 nie znam nikogo kto by pracowal w UK nielegalnie wiec nie wiem hehe ale moge sie domyslic...
karus Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 Pracowałem w UK jak i w USA, trudno porównac te dwa kraje. Koszty utrzymania zdecydowanie wyższe w UK w stosunku do zarobków. Mieszkanie w stanach płaciłem $130/miesiac a w UK Ł220/ miesiąc w jednym i drugim przypadku małe miasteczko, koszty elektroniki, ciuchów, beznyny, jedzenia dużo niższe w usa niz UK. W usa miałem stawke $9.5/h + nadgodizny 150% a w UK ok Ł6 i nadrogdziny tylko z jakimś małym dodatkiem. Wszystko zalezy jak się trafi w anglii tez da się bez wiekszego problemu zarobic 10 czy 12 funtów tylko trzeba poszukac a przy takiej stawce już i w Uk robi sie tanio Na pewno w Uk praca jest cieższa, mają fioła na punkcie wydajnosci, w Uk zmieniłem chyba z 4 prace i wszędzie luzik. Ja jeżeli bym miał wybór pracowac na nielegalu w usa i legalnie w UK to wybrałbym mimo wszystko UK. Chyba ze ktoś chce zostać na stałe wtedy polecam US. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.