losiek_bp Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 Cześć. Mam pytanie odnośnie startera z karta SIM T-Mobile. Gdzie mogę go zamówić tak, aby został dostarczony do Polski, bo wolalbym lecąc mieć go już zakupionego.
mercer Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 Ze starterem T-mobile musisz uwazac na drobny fakt o ktorym nie poinformuje Cie sprzedawca. Jak wydzwonisz te 15 czy 30 $ (nie pamietam dokladnie) to masz zablokowaną calą karte. Nie bedzies mogl nawet odbierac polaczen. Trzeba tego pilnowac. Ja swój nieswiadomie wypstrykalem po 8 dniach a planowalem mieć go miesiac - na ODBIERANIE. ALe bylem zly ! Przed prawie 2 dni nie wiedzialem co jest grane ,czy mam uszkodza komorek czy moze cos z karta /zasiegiem nie tak (wadliwa)
Rademedes Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 ja tu nie widze nic dziwnego, przeciez wiekszosc sieci komorkowych liczy zarowno za wykonywane polaczenia i za odbierane, wiec nie mogles odberac polaczenia bo nie miales pieniedzy zeby za nie zaplacic ;-) chyba w IL siec o nazwie US Cellular nie liczy za odbierane polaczenia (biorac plan, nie wiem jak, to wyglada na pre-paid), za to pokrycie w terenie maja slabe ;-) co do T-mobile to ostatnio maja nowa usluge nazwana FlexPay, dziala to na zasadzie pre-paid (placi sie jeden miesiac do przodu) ale mozna wybrac dowolny plan (bez koniecznosci podpisywania umowy na 12 lub 24 miesiace), tak a propo widac ze siec sie dostosowala do ludzi bez papierow, bo do rozpoczecia swiadczaenia uslug w ramach FlexPay wystarczy tylko adres na terenie USA i karta platnicza, zeby oplacac rachunki, jesli zrezygnujemy to za ostatni miesiac juz nie placimy (z racji tego ze jak wspomnialem placimy jeden miesiac do przodu), jesli ktos spotkal sie z podobnymi uslugami w innych sieciach to bede wdzieczny za podzielenie sie ta informacja ja za $63 wybralem plan 1000 minut, wieczory po 21 i weekendy bezplatne
mercer Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Tak , a ja wtedy tego nei widzialem. Sadzilem ze ODBIERANIE jest free przez pewien okres jak u nas. Ja czesto korzystalem przed tem i potem z METRO PCS , maja plaska taryfe i bez limitow na placzenia w obrembie danego stanu. placilem z taxem 40 $ bylem b.zadowolony. Przestajesz placic kontrakt sie urywa po 2 czy 3 mies... wylaczaja zupelnie telefon
Magnum Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Nie rozumiem po co pytac o takie rzeczy.. wszedzie kupisz starter
losiek_bp Napisano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Chodzi mi o zakup startera działajacego w USA ale chcialbym go zamówić do Polski... A odnosnie innych rzeczy. Czy mogę zakupić starter a potem dokupować karte z doładowaniem jak u nas w tak taku?
babmbini Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Mozesz dokupic karte z doładowaniami,mozesz tez zrobic to telefonicznie podajac numer karty kredytowej itp,albo przez internet.
Magnum Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Nie ma najmniejszego sensu zamowienia startera do Polski gdyz nie bedzie on dzialal w Polsce...
Rademedes Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Przestajesz placic kontrakt sie urywa po 2 czy 3 mies... wylaczaja zupelnie telefon Co to znaczy ze sie 'urywa' tzn. podpisales jakas umowe na 12 lub wiecej miesiecy i poprostu przestales placic?
Magnum Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Jak przestajesz płacić to zrywasz umowę i cię obciążają ETF (Early Termination Fee) tj. opłatą za zerwanie umowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.