yooasia Napisano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2008 siema, wogule moim zdaniem lepiej sie pracuje na dzień,( pracowalam na noc i na dzien więc mam porównanie)pomimo goraca to i tak lepiej sie pracuje bo organizm normalnie funkcjonuje i az tak sie nie odczuwa zmęczenia jak w nocy:D
diver Napisano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2008 Czesc Wyjezdzacie moze wszyscy z biura ACP ? Orientujecie sie czy istnieje mozliwosc zalatwienia sobie pracy w drukarni bez posrednictwa ACP ? bezposrednio w Quad Graphics ? Z góry dzieki za odzew Pozdrawiam
DreedMed Napisano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2008 Odpowiedz na to pytanie jest trudna. Chodza sluchy ze mozna, slyszalem plotki, ze sa tacy, ale nigdy ich na wlasne oczy nie widzialem:D Ale mysle ze da sie bez ACP, tylko trzeba najpierw wyjechac. A w tym roku szykuje sie "lekki" niedobor Polakow wiec szanse sa tym wieksze. Poza tym praca w Quadzie to nie jest "wygrana w totolotka", tam raczej nie trudno o prace. Problem w tym, ze ACP ma wynegocjowane stawki godzinowe, a zatrudniajac sie samemu mozna dostac troche mniej.
diver Napisano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2008 Dzieki za info! Bede kombinowal zeby sie tam dostac, prawdopodobnie Saratoga (wyjezdzam z druga osoba) takze jesli ktos chce to zapraszam do wspolnych poszukiwan mieszkania : ) Na czym najczesniej polega praca w drukarnii ? ciagle to samo czy pracuje sie na roznych stanowiskach ? Ile kosztuje jedzonko w tamtejszym bufecie w godzinach pracy ? Pozdrawiam serdecznie
DreedMed Napisano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2008 Na czym polega praca? Na zapier...niu proponuje uzyc funkcji szukaj oraz zobaczyc w bazie opinie - mysle ze temat zostal juz wyczerpany. Jesli chodzi o jedzenie w "bufecie" to kosztuje jakies 3-5 dolarow (zalezy ile nalozysz oraz od humoru sprzedajacego)
pndz Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 O ile ja wiem to jest możliwość załatwienia sobie pracy bez ACP, ALE... to były osoby które wyjechaly raz ACP i potem sie jakoś dogadali ze zostaliby na caly rok i wtedy jakos sobie wydluzyli wize z tym, ze wciaz studiowali (mieli lajtowe studia wiec wracali na "sesje" zaliczali semstry i wracali po powiedzmy tygodniu) no i tak to wygladalo i wtedy placil im Quad ale to chyba nie jest dokladnie to czego szukasz.... raczej Quad nie jest skory to zatrudniania na boku, ja sie pytalem w dziale zatrudnienia i niby dla amerykanca to zaden problem, dla ciebie jesli masz pozwolenie to pewnie tez, ale raczej takie wizy nie dostaniesz (jeśli jestes standadowym studentem/ką
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.