Skocz do zawartości

Quad Graphics - Lomira /fond Du Lac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema, wogule moim zdaniem lepiej sie pracuje na dzień,( pracowalam na noc i na dzien więc mam porównanie)pomimo goraca to i tak lepiej sie pracuje bo organizm normalnie funkcjonuje i az tak sie nie odczuwa zmęczenia jak w nocy:D

Napisano

Czesc

Wyjezdzacie moze wszyscy z biura ACP ?

Orientujecie sie czy istnieje mozliwosc zalatwienia sobie pracy w drukarni bez posrednictwa ACP ? bezposrednio w Quad Graphics ?

Z góry dzieki za odzew

Pozdrawiam

Napisano

Odpowiedz na to pytanie jest trudna. Chodza sluchy ze mozna, slyszalem plotki, ze sa tacy, ale nigdy ich na wlasne oczy nie widzialem:D Ale mysle ze da sie bez ACP, tylko trzeba najpierw wyjechac. A w tym roku szykuje sie "lekki" niedobor Polakow wiec szanse sa tym wieksze. Poza tym praca w Quadzie to nie jest "wygrana w totolotka", tam raczej nie trudno o prace.

Problem w tym, ze ACP ma wynegocjowane stawki godzinowe, a zatrudniajac sie samemu mozna dostac troche mniej.

Napisano

Dzieki za info!

Bede kombinowal zeby sie tam dostac, prawdopodobnie Saratoga (wyjezdzam z druga osoba) takze jesli ktos chce to zapraszam do wspolnych poszukiwan mieszkania : )

Na czym najczesniej polega praca w drukarnii ? ciagle to samo czy pracuje sie na roznych stanowiskach ? Ile kosztuje jedzonko w tamtejszym bufecie w godzinach pracy ?

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Na czym polega praca? Na zapier...niu ;) proponuje uzyc funkcji szukaj oraz zobaczyc w bazie opinie - mysle ze temat zostal juz wyczerpany.

Jesli chodzi o jedzenie w "bufecie" to kosztuje jakies 3-5 dolarow (zalezy ile nalozysz oraz od humoru sprzedajacego)

• 2 tygodnie później...
Napisano

O ile ja wiem to jest możliwość załatwienia sobie pracy bez ACP, ALE... to były osoby które wyjechaly raz ACP i potem sie jakoś dogadali ze zostaliby na caly rok i wtedy jakos sobie wydluzyli wize z tym, ze wciaz studiowali (mieli lajtowe studia wiec wracali na "sesje" zaliczali semstry i wracali po powiedzmy tygodniu) no i tak to wygladalo i wtedy placil im Quad ale to chyba nie jest dokladnie to czego szukasz.... raczej Quad nie jest skory to zatrudniania na boku, ja sie pytalem w dziale zatrudnienia i niby dla amerykanca to zaden problem, dla ciebie jesli masz pozwolenie to pewnie tez, ale raczej takie wizy nie dostaniesz (jeśli jestes standadowym studentem/ką :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...