nel Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 a ja mam takie pytanie chłopak ma zieloną karte ja wize turystyczną ,chcemy wziąść ślub w Polsce potem pojechać do USA (nie pierwsza wizyta) on chce tam pracować jakie ja mam możliwości wydłużenia pobytu na wizie turystycznej jako żona rezydenta. Co chodzi o legalny pobyt i prace:) ze wszystkiego rozumiem że hajtnąć się moge np w polsce przekroczyć granice na wizie turystycznej ze starym nazwiskiem i wozić ze sooą akt ślubu, jeśli nie będą się pytali to dostane na 6 miesięcy wjazd jeśli on nie złoży na mnie petycji nie będe czekała 5 lat na GC i jest szansa otrzymania wizy pracowniczej ale czy wtedy wiza turystyczna mi wygaśnie?? i tak moge do jego obywatelstwa a bo to bezpieczniejsze?? czy dobrze rozumiem bo z wyczytanych postów zrozumiałam że nie otrzymam wizy pracowniczej jak będzie złożona petycja przez męża na imigracyjną GC .dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.