monimona Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Interesuje mnie informacja czy można wziąć ślub w usa ale nie z obywatelem amerykańskim i jeżeli tak to co jest potrzebne
sly6 Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Mozliwy jest taki slub ale On nie bedzie wazny w Polsce ,jesli chcesz aby On byl wazny w Polsce to musisz go zarejestrowac w USC. a w jakim stanie ten slub bedzie?
monimona Posted August 3, 2008 Author Report Posted August 3, 2008 Dziekuje Ci bardzo stan NJ albo NY ale jeszcze nie jest pewne
krzysiekNYC Posted August 4, 2008 Report Posted August 4, 2008 ja bralem slub w polskim konsulacie, bylo bardzo milo. No i slub jest wazny w Polsce pzdr
mortyshiaaa Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 witam! a ja mam podobny problem. Chodzi o ślub w usa ale nie z obywatelem usa.Czy biorąc ślub cywilny w usa, ambasada amerykańska lub polska dowiaduje sie jakoś o tym automatycznie? czy sami musimy zarejestrowac swoj związek zawiadamiając o tym swoje ambasady? Bardzo prosze o pomoc.
sly6 Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 A co ma do Was Ambasada amerykanska,polska? Jesli wezmiesz slub a potem bedziesz chciala zmienic sobie paszport-dowod osobisty wtedy powinnas umiejscowic slub w USC aby dane byly aktualne .
mortyshiaaa Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 ok, powiem jaka jest sytuacja. Ja jestem na wizie turystycznej, chce wziasc slub z chlopakiem ktory nie jest obywatelem usa, nie jest tam legalnie. Nie chce zostac w usa i chce wrocic do Polski bo mam studia, a on tam zostaje. Ciesze sie ze mam wize turystyczna bo mam mozliwosc odwiedzania go w wakacje i swieta, no coz mamy dosc trudna sytuacje. Bardzo chcemy sie pobrac ale boimy sie ze bedzie gdzies to odnotowane i moge miec problemy przy ponownym wjeździe do usa, a jesli by tak mialo byc, to juz wolimy nie brac tego slubu. I teraz nie wiem nawet gdzie moge zaczerpnąc o tym informacji
sly6 Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 A wiesz o tym ze kiedys Cie moga nie wpuscic,mozesz starac sie od nowa o wize a wtedy powinnas napisac we wniosku prawde .Tych spraw jest pare ktore nie sa takie proste .
mortyshiaaa Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 ja wiem ze wiza nie jest gwarancją wjazdu na terytorium usa i wiem ze kiedys mogą mnie nie wpuścic, ale to kazdy ma takie same szanse. Obawiam sie jednak że mogę sobie tym ślubem bardziej zaszkodzic, i chyba powstrzymamy się z tym pomysłem,do czasu aż mój chłopak postanowi opuścic usa. I tak nie chcemy tam zostac, więc lepiej bedzie poczekac a nie robic dodatkowe problemy. No nic, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!
Wojtek-J Posted November 3, 2008 Report Posted November 3, 2008 Na Twoim miejscu zdecydowanie wstrzymalbym sie ze slubem. Po pierwsze - doradzilbym Ci wczesniej 'unormalizowanie' zycia. Zwiazki na odleglosc moga byc bardzo trudne, rozne rzeczy w zyciu sie w koncu zdarzaja i wiazanie sie slubem moze byc nieodpowiednim wyborem. W razie problemow slub raczej nie pomoze w ich rozwiklaniu, a moze je dodatkowo powiekszyc. To w koncu nie obraczka stanowi o sile zwiazku - a rozumiem, ze slub bylby swojego rodzaju zabezpieczeniem Waszej relacji? Druga rzecz - slub z osoba pozostajaca w USA nielegalnie moze wplynac negatywnie na Twoj wjazd do USA w przyszlosci.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.