Jump to content

sly6

Administrator
  • Content Count

    31,699
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by sly6

  1. Nie mam nic przeciwko abyś się uczył lecz ludzie z podstawą języka zdają egzaminy. Ja np w nawigacji mam włączony j.angielski i tak się uczę.
  2. Pogadajcie w hotelu czy możecie rzeczy tam zostawić bo dłużej Wam zejdzie niż godzina 10 ta. Nawet jak skończycie o 10 w Konsulacie to szybko w hotelu nie będziecie.
  3. Tak stan konta z banku można przedstawić. Poczytaj różne są odpowiedzi na tym forum o tym bo jedni są pytani inni nie.
  4. Ciebie nie pytali innych mogą. Warto mieć wyciąg z banku.
  5. Konsul to samo powie a nawet z nim nie porozmawiasz bo masz wizę. To każdy urzędnik indywidualnie rozpatruje sprawę. Możesz zrobić przez wizę k wjazd lecz możesz wylecieć jako turystyka, wyjść za mąż i legalizowac pobyt z terenu USA a jak kto wyczuje urzędnik to Cie zawróci,dlatego przyznanie się do chłopaka źle może być zrozumiane.
  6. Źle coś musiałeś czytać o przedłużeniu pobytu, te 3 lata liczą się od 180 dni do roku czasu gdy byś był nielegalnie. I to się tyczy wiz turystycznych. Do 180 dni nie masz zakazu wjazdu jedynie możesz wizy kolejnej nie dostać.
  7. Takich procentów nikt Ci nie da że np 10 % będzie źle. Każdy urzędnik jest inny. Tak mają na granicy to że zmieniłaś status i że byłaś dłużej.
  8. https://gazetagazeta.com/2019/05/koniec-z-nieuczciwymi-konsultantami-imigracyjnymi/
  9. https://redbus2us.com/us-visa-forms-ds-160-260-has-social-media-questions-now-samples/
  10. Piszemy tylko jeden post oraz temat taki sam na forum. Moim zdaniem pisz do Ambasady lub dzwoń do działu wiz imigracyjnych. Pamiętaj o zaświadczenie o niekaralności z Polski oraz Anglii mieć na rozmowie.
  11. Co dorabiania to pracowaliscie na czarno, znacie zasady tej pracy? Możecie zyskać lub stracić np możliwość pobytu stałego. Wybór należy do Was.
  12. to jaki czas będziecie w Polsce pomiędzy wlotami do Stanów? Częste takie latanie może Wam zamknąć drogę do Stanów na pewien czas lub na stałe. Poczytaj trochę na tym forum historii i zobaczysz że różnie bywa. A co do pracodawcy to macie jakieś osiągnięcia, doświadczenie?
  13. Adres mozesz zmienić na rozmowie lub na granicy.
  14. Pisać do Ambasady e-mail. Znajdziesz go na stronie Ambasady
  15. Zaświadczenie z krajowego rejestru karnego musisz mieć i to się liczy. Tam musicie być czyści. Kredyty też nie przeszkadzają aby wyjechać. Lepiej czytać strony Ambasady co jest brane pod uwagę.
  16. Mając siebie ma się bardzo dużo. Znajomych można mieć i tam gdzie pojadą, zależy od tego czy ze chcą się spotykać i będą otwarci.
  17. Temat zamykam. Nie pisz dwa razy takich samych tematów oraz postów.
  18. Można Proszę nie zakładac podanych postów oraz tematów. Zamykam ten temat
  19. Z tego co osoby pisały to masz większą szansę o wizę będąc w Warszawie lub Krakowie.
  20. Musisz być w tym dobry a nie ze masz takie studia. Zrobiłeś może rozenanie co potrzebujesz by pracować jako elektryk, pisałeś do danych stowarzyszeń z takim zapytaniem.
  21. A ślub zgłoszony jest do urzędu stanu cywilnego? Jeśli tak to masz określoną ilość dni by wymienić paszport na nowe dane. Aby nie było tak że lecisz z ważnym paszportem a wracasz z nie ważnym
×
×
  • Create New...