Jump to content

sly6

Administrator
  • Content Count

    31,601
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by sly6

  1. Pod warunkiem że urzędnik zgodzi się na taki pobyt dłuższy niż konferencja. Nie zawsze tak jest. Zależy od urzędnika.
  2. Pytanie podstawowe to jest biznes czy turystyczna i wtedy stempluje się odpowiedni pobyt do zakresu pobytu nigdy nie słyszałem by stemplowano dwa rodzaje pobytu.
  3. Tylko problem jest taki że na granicy nie dadzą jej pobytu b1/b2 a wstawia jeden tzn leci na konferencję b1 i trzeba wyjechać/ wjechać później by mieć np b2 jako turysta.
  4. Podstawowe pytanie to jaka szkole ukonczyles?jednak nie jesteś aż tak źle spotrzegany jeśli masz dziewczynę. Może wyjedź np do Anglii lub Kanady i później może ktoś Cię zauważy i ściągnie do Stanów. Mając 21 lat mogłeś brać udział w loterii z trzy razy. Chyba że nie masz wykształcenia średniego to inna sprawa.
  5. Wbije Ci urzędnik jeden pobyt,jeśli chcesz być później jako turystyka musisz wyjechać po za USA np do Meksyku by wrócić na innym rodzaju wizy.
  6. Od tej wiadomości należało zacząć bo będąc dłużej niż 1 rok nielegalnie masz zakaz wjazdu na teren Stanów i to na 10 lat,nawet jadąc na pobyt stały masz ten zakaz. Pamiętaj że jak dostaniesz wizę to jest granica a tam już prosto nie ma, czasami za drugim razem jak wyjeżdżasz wychodzi ze masz zakaz wjazdu
  7. Do Ameryki? Raczej na wakacje http://dziennik.com/featured/do-ameryki-raczej-na-wycieczke/
  8. A jaki Twoim zdaniem popelniles błąd? Czasami takie coś się udaje ze idziesz na rozmowę i masz wizę.
  9. Masz na myśli tych zdolnych bo Ci wszędzie znajdą dobra prace oraz kasę.
  10. Masz rację, to wydaje ubezpieczyciel.
  11. Może nie musisz się z całości spowiadac lecz nie możesz mówić do urzędnika to moja sprawa.
  12. zobacz tą stronę https://www.state.nj.us/mvc/license/6pointid.htm
  13. To samo jest w Stanach, masz strony z takimi danymi tam też szukaj.
  14. Jak spełni inne wymagania np zdrowotne to tak. Np sprawy karalnosci też wchodzą w grę.
  15. Jeśli byś trafił na urzędników imigracyjnych to miej te dokumenty ze sobą.
  16. Jeśli tak myślisz o USA to wiesz ze każdy stan ma swoje regulacje i jeśli zrobisz kurs na elektryka będziesz musiał go powtórzyć tutaj,tak samo wózki widłowe. Plus liczy się doświadczenie. Jeśli umiesz język to każdy stan ma swoje biuro co do prowadzenia biznesu. Z chęcią Ci odpowiedzą lub wskażą gdzie masz szukać, są branżowe też strony.
  17. Jakieś doświadczenia masz,? Bo też się liczy plus co pisze kzielu, wiza jaka?
  18. Urzędnik ma prawo zabrać Ci telefon , może go szybko oddać lub zabrać do dalszych badań. Tak samo laptop, podobnie może być na granicy z Kanada. Jeśli masz hasło to musisz go podać. Pamiętaj o tym w przyszłości.
  19. Na te pytania masz odpowiedzi na tym forum. Możesz podać adres motelu lub hotelu, są też inne formy wynajmu mieszkań. O tym poczytasz na necie. Masz pół roku od zrobienia badań by wyjechać na teren stanów dlatego robisz badania parę dni przed samą rozmowa.
×
×
  • Create New...