Skocz do zawartości

Gruby

Użytkownik
  • Zawartość

    16
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1

Ostatnie wizyty

453 wyświetleń profilu
  1. Gruby

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Xarthisius wielkie dzieki za pomoc! Wniosek zostal wyslany. Rozumiem ze teraz po otrzymaniu aktu malzenstwa, mail do KCC o odblokowanie wniosku i dodanie mnie jako wspolaplikanta? Numer CN mojej narzeczonej to 44XX, jest szansa na rozmowe? Jezeli tak to w jakim terminie? Na rozmowe w konsulacie glowny aplikant przynosi high school diploma czy w przypadku vocational school wyzszy stopniem dyplom? Jeszcze raz wielkie dzieki!
  2. Gruby

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Xarthisius wielkie dzieki za pomoc. Zgodnie z kolejnoscia, czyli na poczatku wypelniania wniosku. Pare razy zapisalismy zmiany przez co zaznaczenie innej opcji jest niedostepne. Z tego co wyczytalem na forum to adres dla GC moge zmienic w konsulacie i na lotnisku z oficerem emigracyjnym to prawda?
  3. Gruby

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Czesc ponownie, bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi, jestescie super pomocni! Doszlismy do wniosku ze damy sobie czas i przemyslimy wszystko i uzupelniamy wniosek na spokojnie. Czy nazwy typu liceum im. Jana Kowalskiego mamy tluamczyc na High School Jan Kowalski? Co do jednego adresu nie jestesmy pewnie co do numeru mieszkania, czy bedziemy musieli te adresy zamieszkania w jakis sposob udowadniac? Zapisalem wniosek z rozmowa w Warszawie, chcialbym miejscowosc zmienic na Dublin, niestety opcja jest zablokowana, ktos wie o co moze chodzic? Co na ta chwile moge wpisac w adres na ktory przyjdzie GC? Z gory bardzo dziekuje! Milego weekendu!
  4. Gruby

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Bardzo dziękuje numer mamy 44XX także myśle ze w miarę niski, również mam pytanie odnośnie miejsca w USA gdzie ma być wysłana Green card, nie wiemy jeszcze tych detali ale na przyszłość czy może to być naprzyklad adres hotelu w którym będziemy na początku przebywać? Czy musimy także skompletować wszystkie świadectwa pracy które wymienimy we wniosku? Czy komplet to akt urodzenia, ślubu, zaświadczenie o niekaralności i świadectwo liceum?
  5. Hej, dzisiaj szczęśliwy dzień dla mnie i mojej narzeczonej. Jedno z nas tj. Moja kobieta została wylosowana w tegorocznej loterii. Zabieramy się za wypełnianie wniosku i tutaj proszę was o pomoc. Czy musimy wypełnić każde miejsce zamieszkania nawet jeżeli było to studenckie bez umowy? Czy jest opcja zmiany miejsca rozmowy w konsulacie ponieważ na chwile obecna mieszkamy w Irlandii. Rozumiem także żebym mógł wyjechać razem z moja ukochana musimy zjawić się na rozmowie już z obrączkami na rękach? Bardzo dziękuje z góry za pomoc. Mam nadzieje ze do wielu z was również los uśmiechnął się dzisiaj.
  6. Dwa razy nie, dla mojej dziewczyny i dla mnie Alternatywa w tym roku zostaje Express Entry do Kanady Pozdrawiam i gratuluje wylosowanym
  7. Gruby

    Dv - 2018 Pytanko

    Bardzo dziękuje za odpowiedz sly6 to na zakończenie mam pytanie odnośnie uczelni wyższych. We wniosku wpisałem z tego co pamietam University Degree (skończyłem licencjat na uni w Gdańsku). Chciałbym się upewnić czy prawidłowo zaznaczyłem? Z tego co czytałem to jest problem ponieważ system boloński nie działa w USA. Jak traktowany jest licencjat europejski w stanach jako bachelor czy jednak associate?
  8. Gruby

    Dv - 2018 Pytanko

    Tak jak najbardziej świadczy, myślałem ze będąc w urzędzie zazwyczaj na wszystko potrzebujemy dokumenty. Jak odbywa się składanie dokumentów? Jest to wniosek elektroniczny czy cześć papierów wysyła się fizycznie do Kentucky?
  9. Gruby

    Dv - 2018 Pytanko

    Witam, mam pytanie teoretyczne odnośnie loterii. Złożyłem razem z dziewczyna dwa osobne wnioski na loterie. Szansa na wylosowanie jest nikła tym bardziej dla 2 osób. Zakładając ze uda sie jednej osobie z nas, sposobem na wspólny wylot jest ślub cywilny. Moim pytaniem jest kiedy ten ślub trzeba zawrzeć przed wysłaniem wniosku DS-260? Czy przed sama rozmowa w ambasadzie? Z tego co wyczytałem to trzeba przedstawić tez dowody ze ślub nie jest zawarty tylko i wyłącznie z powodu wizy imigracyjnej. Rozumiem ze dokumenty typu umowa najmu, wywołane zdjęcia są wskazane na ewentualna rozmowę w ambasadzie? Spotkałem się także z opinia ze data 6 miesięcy na wylot do USA jest liczona od badań lekarskich nie od daty wydania wizy, czy to prawda? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
  10. Gruby

    Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dublin źle mnie zrozumiałeś, moje stanowisko poprzez glassdoor jest wycenione na 70k, lab technician około 50k na zatrudnieniu, nie wiem jak to jest z własną firma. Także te 120k zsumowalem od nas dwóch masz na myśli że mniej przychylnie patrzą rekruterzy na emigrantów?
  11. Gruby

    Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dzięki sly9 za odpowiedź podnosząca na duchu pracuje od 18 roku życia z tego 4 lata właśnie w pracy którą wymaga angielskiego. Także myślę że kwestia języka to bardziej praktyka niż wyzwanie. Jedynym problemem jest to że nie jestem w związku małżeńskim, przez co konieczny byłby biały ślub. No chyba że wylosowalibysmy we dwoje zielone karty, w co raczej wątpię:/
  12. Gruby

    Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Z tego co wyczytałem te zarobki są w nieco powyżej średniej krajowej w USA, chodzi o to że chciałbym się upewnić czy dwoje młodych ludzi bez znajomych ani rodziny jest w stanie sobie poradzić. Nie mam kredytu hipotecznego ani większego dorobku w Polsce oprócz tego że skończę master degree w przyszłym roku. Mój angielski nie jest najgorszy ponieważ używam go w pracy na codzień ale wiem że życie codzienne w innym języku może być szokiem
  13. Gruby

    Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Co do miejsca zamieszkania, to czytając forum powtarzają się 4 miejsca new Jersey, clearwater, Chicago i austin. Warunki klimatyczne nie są dla nas priorytetem, ważniejsze jest dla nas możliwość znalezienia pracy i rozsądne koszty życia.
  14. Gruby

    Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

    Dziękuję za szybką odpowiedź, czy ten okres wlicza się w wymóg otrzymania obywatelstwa, bodajże 5 lat?
×