Right Napisano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam Zakupiłem bilet elektroniczny w liniach American Airlines na połączeniu Berlin - Londyn - Chicago - Quad City. Jednak w imieniu i nazwisku nie wpisałem polskich liter - np. zamiast "ł" jest "l", zamiast "ę" jest "e" - dlatego, że nie można było i wyskakiwał błąd. W paszporcie wpisane mam imię i nazwisko polską czcionką. Moje pytanie jest takie: Czy mogę mieć jakieś problemy na lotnisku z tego powodu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Wojtek-J Napisano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 Z polskimi literami lub bez - rzecz wyglada tak samo. Nie musisz sie przejmowac. Kupowalem kiedys bilet dla siebie i dla mojego Taty. Zamiast imienie "Zbigniew" wpisano mu w bilet "Zbgniew". Na zadnym lotnisku (a lecielismy bardzo daleko, konieczne byly przesiadki - w sumie wykonalismy 8 roznych lotow) nikt sie nie przyczepil i nie bylo zadnego problemu. Wczesniej na wszelki wypadek prosilem British Airways o poprawienie biletu i napisali, ze nie moga - ale ze w razie problemow wpisza odpowiednia adnotacje, aby na zadnym lotnisku nie zdarzyl sie klopot.
Right Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 Uff... Czyli nie muszę się martwić Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.