Skocz do zawartości

Jak dotrzea do ambasady i jaka rozmowa mnie czeka??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mowa jest o Wawie-jak sie poruszac najszybciej i najwygodniej z Centralnego do Ambasady USA??Poprosze o tramwaje i ewentualnie autobusy:) dzieki wielkie...

I w ogóle jak wyglada rozmowa??Prosze o wszelkie info, bo sie nieco denerwuje , gdy? ca3e zycie raczej z j. niemieckim mia3em do czynienia!!

Napisano

mam nadzieje ze ktos odpisze bo ja mam jutro ta rozmowe na 13.30 i tez nie wiem jak tam dojsc sprawdzilam sobie na mapie nie jest tak daleko! a co do drugiego pyt. to odpisze ci w piatek jak juz bede po;)

Napisano
Mowa jest o Wawie-jak sie poruszac najszybciej i najwygodniej z Centralnego do Ambasady USA??Poprosze o tramwaje i ewentualnie autobusy:) dzieki wielkie...

Dowolny tramwaj w strone Pragi z Centralnego. Jedziesz jeden przystanek, na "Metro Centrum" przesiadasz sie na dowolny tramwaj w strone Mokotowa / Sluzewia. Jedziesz 2 przystanki. Wysiadasz na Placu Konstytucji. Idziesz w ulice przy ktorej jest hmm, co tam teraz jest? Kiedys byl Burger King, teraz chyba KFC, a potem po prostu pytaj lub spojrz na mape.

Powodzenia, to naprawde latwe :D

pozdrawiam z San Francisco,

dagmarcia

Napisano

Dagmarcia NAPRAWDE LATWE :co:

Mnie tez to czeka. Troszke sie juz dowiadywalam, bo w wa-wie bylam jako 15-latka na szkolnej wycieczce :oops:

Ponoa bardzo prosto! Z dworca centralnego na Piekna ponoa niedaleko. Chcialam jechac taxi, ale ponoa to bliziutko.

Przekonam sie za tydzien. A mam troszke czasu, wiec trafie wczesniej czy pozniej :D ( 3 godzinki )

Pozdrawiam Was. Napiszcie, jak poszlo i jak naprawde dotrzec najszybciej i najprosciej do tej ambasady.

pa :papa2:

Napisano

Wiem, ze nie znasz Warszawy, ale dojazd jest naprawde banalny.

Wychodzisz z dworca na aleje jerozolimskie i wsiadasz w tramwaj w strone metra (mozesz zapytac kogos skad odchodza jesli nie mozesz znalezc). Wysiadasz za chwile na przystanku o nazwie Metro Centrum. Jak nie chce ci sie czekac na tramwaj, utnij sobie spacerek :D Zapytaj tylko kogos, w ktora strone jest metro jesli bedziesz miec watpliwosci. A potem w przejsciu podziemnym przy metrze szukasz skad odchodza tramwaje w strone Mokotowa. Wsiadasz w ktorys i wysiadasz na przystanku o nazwie Plac Konstytucji. Stamtad juz jest niedaleko. Mozesz zapytac kogos gdzie jest ulica Piekna i idziesz nia az dojdziesz do ambasady.

Numerow tramwajow ci nie podam bo jest ich tam z milion. Ale wsiadasz w cokolwiek byle by jechalo w tym kierunku co chcesz. Trasy tramwajow sa dobrze opisane na rozkladach. Jakimi jedzie ulicami i jak sie nazywaja przystanki. Wiec zanim wsiadziesz to najlepiej upewnij sie, ze jedzie na ten przystanek co ci trzeba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...