niunka Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Mam pytanie odnosnie wyjazdu na Wat w 2009. Skonczylam studia w grudniu 2007, w lutym 2008 rozpoczelam studia 1,5 roczne magisterskie, ale niestety nie skonczylam - skreslili mnie w listopadzie. Miedzy czasie bylam na WAT - gdzie zwolnili mnie z pracy, dlatego cofneli mi sevis i kazali wracac do Polski. Wrocilam tak jak kazali. czy istnieje jakakolwiek szansa ze dostane wize na ten rok jezeli rozpoczne studia? Jak myslicie? Moze juz ktos mial taka sytuacje. Prosze o komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzzy Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 nowych studiow nie rozpoczynaj, bo i tak musisz zaliczyc pierwszy semestr. Tzn ja mialem taka sytuacje ze wrocilem w grudniu (mialem licencjat w czerwcu broniony) i nie mialem studiow. Ale zapisalem sie na magisterskie uzupelniajace z tym ze byl to semestr zimowy, czyli teoretycznie nie stracilem semestru. Jak podchodzilem po wize to juz mialem zaliczony pierwsze semestr i spelnialem warunki programu. Z tym ze ty jak zapiszesz sie na jakies studia teraz i bedziesz chodzila od marca, to musisz przed wizyta w ambasadzie zdac pierwsza sesje. Dlatego najlepsze wyjscie dla Ciebie, wroc do tej szkoly co Cie wywalili i niech Cie reaktywuja, choc watpie zebys wrocila na zimowy semestr skoro sesja za pasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.