pau_k Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Witam wszystkich! mam zamiar zdawać w tym roku TOEFL, dokładnie pod koniec marca. CHciałam sie zarejestrować na stronie ets, ale niestety jedną formą płatności jest użycie karty kredytowej, ktorej nie posiadam. Wiec probowalam znalesc cos wiecej, jak mozna zrobic to w inny sposob, nietstey nie udalo mis. Dowiedzialam sie tylko tyle ze musze miec formularz rejestracyjny, wypisac go i razem z czekem bankowym wyslac do holandii. jednak nie wiem skad owy formularz moge otrzymac. czy moglby mi ktos pomoc? druga sprawa to to, ze wybieram sie do community college od semestru jesiennego( dlatgeo otrzebuje zdac toefl, poniewaz aplikacje w niektorych szkolach tzreba zlozyc do 1maja). Chcialabym sie zapytac czy moze ktos sie rowniez wybiera od tej jesieni do cc lub juz jest w jakims i moglby mi powiedziec co powinnam po kolei robic, czy bede miala problem z otrzymaniem wizy, i czy trudno jest sie przeniesc po community college na uniwersytet? jesli ktos milal dla mnie inne rady na te tematy rowniez prosze o pisanie. dziekuje i pozdrawiam
pau_k Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 zapomniałam jeszcze zapytac czy wiecie o jakis pomocach finansowych dla miedzy narodowych studentow community college, interesuja mnie szkoly w new york, pennsylvania i new jersey. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.