kama1183 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Witam wszystkich zakochanych w USA:) Bardzo chciałabym wrócić do USA w te wakacje, z tymże po mniejszych kosztach niż za pierwszym razem...lecąc pierwszy raz wprawdzie o nic nie musiałam się martwić, ja wykładałam pieniążki a YTP załatwiało wszystkie formalności za mnie..wszystko ślicznie i pięknie ale za jaką kase...koszty nie są małe niestety ale z drugiej strony o nic nie trzeba sie martwić.. Ale teraz sytuacja wygląda tak, że dogadałam się z menedżerem hotelu w którym pracowałam, umowę o prace będę mieć, mieszkanie również, także YTP ( czy inna firma) potrzebna mi jest tylko do tego by załatwić wizę...ale to na pewno tez kosztuje..no więc mam takie pytanko czy ktoś może się orientuje jak to jest z tymi wizami J1, czy ja jako osoba z umowa o prace mogę się sama ubiegać o wizę? bez pośredników? czy właśnie na tym polega J1, że tylko można się o nią starać poprzez firmę która ma podpisana umowę z organizacją sponsorującą? Ktoś się orientuje? pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rauls Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 nie mozesz sama, musisz skorzystac z jakiegos posrednika, bo tylko oni moga wystawic DS-2019 tu masz podobny temat: http://www.usa.info.pl/board/czy-da-sie-ob...encje-t553.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzy Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Idziesz do jakiejs agencji, mowisz jak wyglada Twoja sytuacja, jesli agencja jest powazna, dadza Ci czysty job offer, wysylasz go pracodawcy (mail, poczta, fax), pracodawca Ci go uzupelnia i odsyla. Przychodzisz z wypelniona oferta do agencji i ona wpisuja pracodawce do bazy. Fundacja z ktora wspolpracuja agencja zatwierdza Ci pracodawce i gotowe, mozesz leciec. Aha i dodatkowy plus, opcja programu z wlasnym pracodawca zawsze jest tansza! Jak ktos Ci powie ze to kosztuje extra to probuje Cie wyrolowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
kama1183 Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 Dzięki wszystkim za rade:) looknelam na tego linka i faktycznie nie jest łatwo wyjechać na własną rękę;/ teraz pozostaje mi tylko znaleźć agencje która będzie najtańsza... pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
papaya Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 hej, ja korzystalam z identycznej opcji, nazywa sie to opcja z wlasnym pracodawca, pod warunkiem, ze Twoi pracodawca wypelni wspomnianego wczesniej job offera czyli po prostu da Ci umowe wczesniej niz po przyjezdzie do USA. w zeszlym roku najnizszym kosztem i bardzo sprawnie wyjechalam z BTC - ( sprawdzalam koszta na ten rok 349USD + 890pln. zaoparzono mnie we wszystko. radze tez dowiedziec sie o jakies promocje, w zeszlym roku organizowali pokazne obnizki. trzymaj sie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam2008 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 ten kto chwali sobie biuro YTP to niech sobie przeczyta tego linka jakie waly robi http://phorum.us.edu.pl/read.php?f=18&i=434&t=434 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kama1183 Posted February 4, 2009 Author Report Share Posted February 4, 2009 ten kto chwali sobie biuro YTP to niech sobie przeczyta tego linka jakie waly robi http://phorum.us.edu.pl/read.php?f=18&i=434&t=434 Ja nie musze czytac bo sama przekonałam na własnej skórze jakie wały YTP robi. NIE POLECAM! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam2008 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 a co wiecie o PROWORKU jakies wrazenia ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.