justiki Napisano 18 Marca 2005 Zgłoś Napisano 18 Marca 2005 Witam, Chcialabym sie rozliczyc z 18 miesiecznego Internship i tutaj pojawia sie problem. Wczoraj wrocilam z BTC i po raz kolejny uslyszalam, ze oni tego rodzaju podatku nie rozliczaja, gdyz to przerasta ich kwalifikacje. Nie rozlicza tego rowniez zwrotpodatku.pl Pracujac w Stanach ponad 180 dni jest sie traktowanym jako rezydent i jest wtedy podobno calkiem inna procedura. Ja nie jestem w stanie sama sie rozliczyc, potrzebuje firmy, ktora zrobilaby to za mnie. Posiadam wszystkie W2 oraz inne wymagane dokumenty. Jakies sugestie, rady? Wiem, ze TaxBack moglby to dla mnie zrobic natomiast oni mnie nie interesuja. pozdrawiam
Bozka Napisano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2005 Widzę że mieszkasz w Warszawie.... Możesz więc rozliczyć się sama... Proponuję zadzwonić do Ambasady amerykańskiej, są tam prowadzwone konsultacje w sprawie rozliczania się z nadpłaconego podatku podczas pracy w USA. Konsultacje są bezpłtne, trzeba się tylko umówić telefonicznie na konkretną godzinę i dzień. Prowadzi je rodowity Amerykanin, więc mniej więcej orientuje się w sytuacji... tez byłam na takich konsultacjach.. p.s jak będziesz szła do Ambasady to nie zapomnij o paszporcie, inaczej Cię nie wpuszczą. A w kolejce nie muszisz stać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.