doti.luka Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 Jestem w USA nielegalnie. Nie posiadam SSn ani zadnego amerykanskiego ID. Czy sa polskie banki albo oddzialy w USA a dokladnie w Kaliforni gdzie moge zalozyc konto na podstawie polskiego dokumentu???? Dzieki
mjsokolowska Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 musisz miec amerykanski wazny dokument, np wize.. inaczej cie czlowieku zlapia
Paper Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 Nieprawda......najlatwiej jest straszyc ludzi....i kim to sie nie jest jak ma sie legalny pobyt...kurde.... Nikt nikogo nie zlapie i nie aresztuje za probe otwarcia konta w Banku. Nie ma najmniejszego problemu w Bank of America. Nie za bardzo wiem, jak sie ma sytuacja jesli nie Posiadasz numeru ITIN (Income Taxpayer Identyfication Number), ale sadze, ze nawet bez tego mozna sie z nimi dogadac. Jesli Pokazesz im polski paszport, jakis list z Twoim adresem zamieszkania, oraz dobrze by bylo pokazac ten ITIN, to bez problemu zaloza konto czekowe. Chyba w zeszlym roku Bank of America rozpoczal otwieranie kont dla nielegalnych imigrantow rowniez. Nie sluchaj "doradcow", ktorzy nic konkretnego nie potrafia powiedziec oprocz straszenia innych aresztowaniem i depotracja. Bliska mi osoba byla aresztowana przez policje kilka razy w ciagu ostatnich kilku lat, wypytywali o wszystko, o status o numer social security o nielegalny pobyt i oprocz wizyty w sadzie i odrobienia kilkunastu godzin w tzw. community service, czyli godzin spolecznie nic wielkiego sie nie stalo i zyje sobie spokojnie bez wiekszych problemow, oprocz tego, ze nie posiada zielonej karty, co moze sie zmeni wkrotce, bo nowy Prezydent czegos w koncu w tym kierunku dokona. Nie przejmuj sie i idz do najblizszego oddzialu Bank of America i pogadaj z nimi....
doti.luka Napisano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 Wielkie dzieki!!!! Az milo ze sa tacy ludzie jak TY!!!!!!!!! Poprzednim postem sie nie przejelem bo wiem ze sa TACY co maja satysfakcje ze straszenia innych.
FUGAZI Napisano 19 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2009 ....i kim to sie nie jest jak ma sie legalny pobyt...kurde.... Nielegalny to jest dopiero panisko, że ho!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.