Jakub K Napisano 3 Marca 2009 Zgłoś Napisano 3 Marca 2009 Witam, Dostałem dwa czeki z urzedu skarbowego US jako zwrot podatku za W&T. Jest zaadresowany do mnie z adresem w Polsce. Jestem obecnie w US. W jaki sposob moge ten czek zrealizowac? Mam konto w US. Pozdrawiam
Rademedes Napisano 3 Marca 2009 Zgłoś Napisano 3 Marca 2009 Najlepiej bedzie jesli ktos Ci to wysle poleconym do USA i tam zrealizujesz czek. Unikniesz niepotrzebnych oplat za realizacje czeku.
Jakub K Napisano 4 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2009 Czy powinienem obawiac sie o wysylanie czekow w liscie? nie wiem, ktos moze te czeki zrealizowac oprocz mnie np?
Rademedes Napisano 4 Marca 2009 Zgłoś Napisano 4 Marca 2009 teoretycznie, ale nawet jak ktos to zrobi to zglosisz do urzedu i oni sobie dalej beda sprawe wyjasniac ja bym sie o to nie martwil to nie jest byle czek i w USA groza powazne konsekwencje za oszustwa z tym zwiazane ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.