Jakub K Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Witam, Dostałem dwa czeki z urzedu skarbowego US jako zwrot podatku za W&T. Jest zaadresowany do mnie z adresem w Polsce. Jestem obecnie w US. W jaki sposob moge ten czek zrealizowac? Mam konto w US. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Najlepiej bedzie jesli ktos Ci to wysle poleconym do USA i tam zrealizujesz czek. Unikniesz niepotrzebnych oplat za realizacje czeku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub K Posted March 4, 2009 Author Report Share Posted March 4, 2009 Czy powinienem obawiac sie o wysylanie czekow w liscie? nie wiem, ktos moze te czeki zrealizowac oprocz mnie np? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 teoretycznie, ale nawet jak ktos to zrobi to zglosisz do urzedu i oni sobie dalej beda sprawe wyjasniac ja bym sie o to nie martwil to nie jest byle czek i w USA groza powazne konsekwencje za oszustwa z tym zwiazane ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.