Jacek Napisano 11 Marca 2004 Zgłoś Napisano 11 Marca 2004 Witam wszystkich. Zamierzam wyjechac do Londynu,do pracy. czy moze ktos mi pomoc i doradzic jakim transportem?Autobusem czy samolotem?Slyszalem,ze na lotniskach zle traktuja Polakow i czesto nie wpuszczaja na "cudowna wyspe".Chce leciec z Berlina tanimi liniami,taki sam koszt jak autobusem ale zamiast 16 godzin-1 godzina w samolocie.
Spider Napisano 12 Marca 2004 Zgłoś Napisano 12 Marca 2004 Zdecydowanie poleca3bym samolot. W zesz3ym roku lecia3em AirBerlin za 99EUR (w dwie strony). Wydaje mi sie, ?e ryzyko jest podobne, a wygoda nieporównywalna. Pamietaj, ?e tanie linie lotnicze lataja na Stansted, które le?y nieco poza miastem. Do kosztów musisz doliczya bilet na kolejke Stansted-Londyn (oko3o 20 GBP).
Olo Napisano 12 Marca 2004 Zgłoś Napisano 12 Marca 2004 Lea po 01.05 wtedy bez stresu bedziesz przechodzi3 bramka dla UE
Jacek Napisano 12 Marca 2004 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2004 Dzieki za informacje.Tez mysle ,ze ryzyko to samo,a wygoda bez porownania,no i koszty podobne.Z wyjazdem po 1.05. to nie wiem czy to dobry pomysl.Nie mam nagranej pracy i bede szukal po dotarciu na miejsce.Wydaje mi sie ,ze po 1 maja zrobi sie tloczno od poszukujacych pracy na wyspach dlatego chce wyjechac jeszcze w marcu. Mam jeszcze jedno pytanie:Gdzie latwiej o prace :W Londynie czy dalej na polnoc,a moze w Szkocji? Pozdrawiam. Jacek
Zmijka Napisano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2004 Zalezy chyba od rodzaju pracy jaka chcesz wykonywac ale generalnie jest tloczno w Londynie i schodzi troche zanim sobie cos znajdziesz. Podstawa to jezyk a potem szczescie. Widzialam wielu Hiszpanow, Francuzow, ktorzy wracali do domu po nieudanej probie zahaczenia sie w Londku. Znajomy przyjechal bez znajomosci angielskiego i szukal pol roku dokladnie chodzac od budowy do budowy az w koncu nauczyl sie podstaw i sie zalapal. Dzieki Bogu jego kobita miala prace od poczatku to sie utrzymali. Inny szukal w Londku, zostal naciagniety na troche kasy tu i tam przez rozne pseudo agencje pracy i w koncu pojechal na polnoc i tam zostal najety w szklarni. Najwazniejsze to nie poddawac sie, probowac i wierzyc w siebie. Warto wiedziec ze tutaj jest prawnie uregulowane ze za posrednictwo pracy nie pobiera sie kasy od poszukujacego.Do dziela! :wink:
bartek1 Napisano 21 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2005 zdecydowanie samolot. np. Centralwings wprowadził ostatnio nawet płatnośc przelewem za bilet, więc to już nie tylko dla posiadaczy kart. A tickety tanie jak barszcz, oczywiście kupując z wyprzedzeniem
miles Napisano 29 Października 2005 Zgłoś Napisano 29 Października 2005 Ja jadac do Londynu za pierwszym razem to jechalem autobusem !!!24h!!!!! , istna katorga, na poczatku chcialem tak jecahc bo myslalem ze bezpiecznije i ze zobacze cos po drodze , jednak okazalo sie inaczej nie dosc ze poroz dluga to widoki po drodze to same autostrady. Zdecydowanie polecam samoloty za drugim razem tak zrobilem i teraz nie wyobrazam sobie innego transportu . podroz do Londynu -Stansed ok,2,h :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.