aga998 Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 Witam. Moj maz ma zielona karte. Zlozyl on dla mnie 5 lat temu petycję I130. Moja profity date to połowa września2004. W kwietniu będą rozpatrywane podania złożone do 15 sierpnia 2004 (kategoria 2A). Jak rozumiem po zatwierdzeniu petycji przez nvc nasza sprawa będzie toczyła się w ambasadzie w warszawie? Ile to jeszcze może potrwać do czasu rozmowy z konsulem? Ile to trwało u was? Pozdrawiam. Z góry dziękuję za odpowiedz.
aga998 Napisano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2009 Witam. Dziwne ze tyle osób ogladalo to co napisałam, ale nikt nie zna odpowiedzi. Karina, może ty coś napiszesz. Dzieki.
renata1 Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 Witam! Ja również czekałam na papiery na łaczenie rodzin i 29 grudnia 2008 roku dostaliśmy pismo ze nasza sprawa jest zaakceptowana a dokumenty wysłane do Warszawy.Mija trzeci miesiąc a ambasada nie odzywa się do mnie.Może ktoś wie jak długo to trwac będzie jeszcze w Polsce?
Veniliaa Napisano 19 Marca 2009 Zgłoś Napisano 19 Marca 2009 AGA mam tak samo jak Ty ten sam problem i zarazem PYTANIE.... Ale niestety też czekam z tym ,że ja jestem z początkiem roku 2004 <oto moja data priority> Wiec jestem o kilka miesięcy do przodu od Ciebie ;-) Mimo to, że NIBY już rozpatrywali petycje z tego terminu ja nadal nic nie dostałam, a ni pół kwitka Tak więc pozostaje mi nadal czekać tak jak i Tobie ;-) POZDRAWIAM, gdyby ktoś coś wiedział jak to przebiega.. BARDZO PROSZĘ o odpowiedź.POZDRAWIAM ;-)
aga998 Napisano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2009 Przykro mi to slyszec Veniliaa. Myslalam, ze jak data z NVC pokryje sie z priority date, to jakos to wszystko szybciej ruszy. A moze warto byloby do nich zadzwonic? ja dostalam w sierpniu pismo informujace, ze moja sprawa jest w toku, musialam zaplacic bodajze 70$, po czym we wrzesniu dostalam kolejne pismo informujace o koniecznosci kolejnej wplaty (380$). Od tamtego czasu cisza. Zastanawiam sie tylko, kiedy wysyla sie wypelnione podania ds-230 i formularz I-864? Czy wysyla sie je do NVC czy do Ambasady w W-wie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.