imitationoflife Napisano 20 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2010 inne pytanie odnosnie wizy J1, a konkretnie zdjecia: podane jest, ze musi byc wykonane w ciagu ostatnich 6 miesiecy. Czy aplikacje z zeszlych lat sa jakos do wgladu ambasady, tak ze moga sprawdzic, jakie zdjecie dawalam roku temu? Posiadam zdjecie z wizy J1 z zeszlego roku i z wizy B2 dwa lata temu, z wygladu sie nie zmienilam. Czy moga jakos sprawdzic z tym zdjeciem, czy ewentualnie moga byc z tego jakies konsekswencje, jesli dam zdjecie starsze niz 6 miesiecy?
Rademedes Napisano 21 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2010 znam sytuacje, kiedy komus odmowili wydania wizy bo mial zdjecie takie samo jak na poprzedniej wizie J1 kazano tej osobie zmienic zdjecie na wniosku, na szczescie osoba ta zrobila zdjecie przy konsulacie i szybko sprawe naprawila pytanie brzmi, czy naprawde warto ryzykowac za te pare zlotych oszczednosci na nowym zdjeciu
FUGAZI Napisano 21 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2010 inne pytanie odnosnie wizy J1, (...) podane jest, ze musi byc wykonane w ciagu ostatnich 6 miesiecy. Ktorej czesci zdania: "musi byc wykonane w ciagu ostatnich 6 miesiecy" nie rozumiesz?
Saka Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 Koszt zdjecia- 10-15zl, porownaj to do ceny programu (wyjazdu) i zobacz czy jest sens ryzykowac. Co do J1 na ostatnim roku studiow, to sam jechalem w 2008 na worka po ukonczeniu studiow. Problem byl taki, ze moje studia trwaly 11 semestrow (koniec marzecz 2008), a wyjazd planowany na maj. Wize otrzymalem bez problemowo, choc obrona oczywiscie przeciagnela sie do maja- tak na wszelki wypadek
kufel Napisano 3 Marca 2010 Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 niestety mam taki problem ze musze skonczyc gdyz podpisalem umowe o stypendium fundowane z pewna firma i mam obowiazkowo wstawic do pazdziernika w celu podjecia pracy. jezeli konsul spyta sie o studia, to powiedz ze konczysz je w tym roku i ze masz juz podpisana umowe z firma-koniecznie przynies papier z tej firmy i info na temat tego stypendium. chodzi o to ze ty musisz im udowodnic ze masz powod zeby wrocic do PL
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.