Gość Napisano 24 Marca 2005 Zgłoś Napisano 24 Marca 2005 i wjedziecie sie do USA bez problemow, mimo iz ktos nie rozliczyl sie jeszcze za rok np. 2003! Wszystko się zgadza ! Chodziło mi bardziej o wznowienie / uzyskanie wizy ponownie :!: Na granicy nikt nie sprawdza spraw podatkowych. Immigration jest od czegoś innego. Najwyżej mogą sprawdzić , czy ktoś nie znajduje się na liście >> "Arrest Warrant Issued" :!: Co prawda inny jest temat tego wątku ale.... Mój kumpel z Zieloną Kartą był bardzo zdziwiony, gdy wracając do US z wakacji w polsce został aresztowany na lotnisku (przez Sheriff Dept.). Sprawa dość szybko się wyjaśniła, ale jego matka mało co, a by na zawał serca 'walneła' :!: Otóż mój kolega przed wyjazdem z US "złapał" mandat za "speeding" :!: Madatu nie zapłacił, w sądzie na rozprawę się nie stawił.... No i sędzia wystawił "Bench Warrant" :!: No i trafił na listę ludzi do aresztowania ! Ale , to już taki amerykański folklor :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.