-Logic Napisano 29 Marca 2009 Zgłoś Napisano 29 Marca 2009 Witam czy ktos z was moze mi wytłumaczyć co mam jeszcze zrobić. Moja obecna sytuacja Mieszkam w domu moich rodzicow mam do dyspozycji cale pietro. Nie posiadAM SWOJEGO MIESZKANIA Z JEDNEGO POWODU - NIE WIEM JESZCZE MIMO 30 LAT GDZIE CHCE MIESZKAC Nie pracuje - tzn pracuje bo inwestuje na giełdzie ale jakotakiej "prawdziwej pracy" nie posiadam nie jest mi potrzebna. W roku 2008 mimo bessy zarobiłem na giełdzie 800 tyś złotych i naprawde nie interesuje mnie praca w USA a pan konsul chyba tak właśnie mnie widział. W formularzu miałem zamiast stanowiska zwyklego napisane - inwestor giełdowy no bo co miałem napisać. Chce jechac do USA do nowego jorku na wall street chce to poczuć a oni tego nie potrafia tego zrozumiec - ciagle coś im nie pasuje. Nie mam nikogo nielegalnie w stanach CO MOGE JESZCZE ZROBIĆ NA MOIM KONCIE WIDNIEJE KWOTA 2967 TYS TO WIECEJ NIZ CI PANOWIE ZARABIAJA PRZEZ KILKA LAT A KONTO ROŚNIE
konon Napisano 29 Marca 2009 Zgłoś Napisano 29 Marca 2009 NA MOIM KONCIE WIDNIEJE KWOTA 2967 TYS TO WIECEJ NIZ CI PANOWIE ZARABIAJA PRZEZ KILKA LAT A KONTO ROŚNIE Obawiam sie, ze nie ma takiej liczby
Joanna30 Napisano 29 Marca 2009 Zgłoś Napisano 29 Marca 2009 Obawiam sie, ze nie ma takiej liczby Jak to nie ma? 2967 tysięcy to 2 miliony 967 tysięcy A jeśli chcesz tam pojechać, a odmawiają Ci wizy, bo jesteś niejako bezrobotny, to może zechcesz tam zainwestować? Swoją drogą, gdybym ja miała tyle kasy, to na pewno inwestowałabym w nieruchomości, w tym w mieszkanie dla siebie. Teraz, kiedy ceny nieruchomości spadają, opłaca się
Sebastian Napisano 29 Marca 2009 Zgłoś Napisano 29 Marca 2009 hehe wall street to rowniez moje marzenie. I rowniez kombinuje jak tam sie zachaczyc ale bez series 7 exam nie przejdzie ale do tego wysylaja tylko firmy (finra).Pisze tu oczywiscie o traderce. Gratuluje ci zarobkow jesli to prawda. Z taka kasa masz ulatwiony start ,mozesz dostac vize jako investor a jak nie to zatrudnij sie dla picu gdzies i jedz na turystycznej a na miejscu juz cos wykombinujesz. Poczytaj http://www.prawoimigracyjneusa.com/ pozdro
-Logic Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Tak Joanno Zainwestowac w mieszkanie jest latwe trudne jest natomiast zainwestowanie w mieszkanie ktore da w najblizszej dekadzie spory zysk. Zastanawialem sie ostatnio nad inwestycja w łódz morska - wedlug moich obliczen rosnie rynek rzeczy luksusowych i za okolo 7 lat bedzie mial tzw. gorke i ta inwestycja moze sie oplacac - mozna oczywiscie kupowac nieruchomosci w centrum miast ale to juz inwestycja powyzej moich mozliwosci - narazie. Inwestuje na amerykanskiej giełdzie i nic to nie daje - nie wiem co mam zrobic z tymi Panami w ambasadzie - problem zaczyna sie tutaj ze oni nawet o giełdzie nie rozmawiaja zadaja jakies pytania typu ma Pan mieszkanie gdzie pan pracuje - nie dajac rozwinac odpowiedzi. Praca dla picu po jaka cholere. Pracuje dla siebie i juz tego nie zmienie. Normalnie ludzie pracuja 8 godzin ja pracuje 12 - 7 godzin sesji 3 godziny przegladu spolek i 2 godziny w gazetach o finansach gospodarce plotki i inne pierdoły. Jak to nie ma?2967 tysięcy to 2 miliony 967 tysięcy A jeśli chcesz tam pojechać, a odmawiają Ci wizy, bo jesteś niejako bezrobotny, to może zechcesz tam zainwestować? Swoją drogą, gdybym ja miała tyle kasy, to na pewno inwestowałabym w nieruchomości, w tym w mieszkanie dla siebie. Teraz, kiedy ceny nieruchomości spadają, opłaca się
gal Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Oczywiscie a jakze wynajecie luksusowego jachtu kosztuje w granicach $250,000 na tydzien.
Sebastian Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Logic z ta praca to mi chodzilo o formalnosci wyjazdowe zeby konsul sie nie czepial.
Joanna30 Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Inwestuje na amerykanskiej giełdzie i nic to nie daje - nie wiem co mam zrobic z tymi Panami w ambasadzie - problem zaczyna sie tutaj ze oni nawet o giełdzie nie rozmawiaja zadaja jakies pytania typu ma Pan mieszkanie gdzie pan pracuje - nie dajac rozwinac odpowiedzi. Wiesz, może im się po prostu wydaje niewiarygodne, że człowiek, który twierdzi, że ma tyyyle pieniędzy, nadal nie ma własnego mieszkania. Nie masz też żadnej pracy, a te dwie rzeczy niejako wiązałyby Cię z Polską. A skoro nie bardzo masz coś, co by Cię w Polsce trzymało, obawiają się, że chcesz wyjechać i zostać.
Rademedes Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 zdecydowanie nie, temat zaczal sie za wczesnie ;P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.