Angela ;* Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 A więc tak, lecę do usa 3 raz i mam kilka pytań gdyż: 1) jeśli na lotnisku w Chicago zapytają sie mnie co bede robic po co jade itp itd to co jest najlepiej powiedzieć? ze jade zwiedzać? mówiłam to już dwa razy i nie mam pewności czy np oni tego nigdzie nie zapisują ^^ 2) jak zapyta np dlaczego lece tak wczesnie przeciez jeszcze sie nie skończył rok szkolny to co mam mówić? 3) jakie mniej więcej inne pytania może zadawać 4) najlepiej rozmawiać po Polsku czy Angielsku? Jak byłam wczesniej to udawałam, ze nie rozumiem co do mnie mówi wiec szybko się odczepił aczkolwiek byłam troche młodsza niż teraz no i stąd moje obawy Pytam bo w jakiś sposób chciałabym sie przygotować, żeby nie być zaskoczoną XD
Rademedes Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 a dlugo bylas poprzednio? i rozumiem ze poprzednio bylas w ramach wizy turystycznej ?
Angela ;* Napisano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 tak, tak na turystycznej pierwszy raz byłam od 22 czerwca do 29 sierpnia, a drugi raz od 28 czerwca do 25 sierpnia
Angela ;* Napisano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 Aha no i prawda jest taka, że nie lecę do pracy tylko po prostu na wakacje
Joanna30 Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 No to po prostu powiedz, że lecisz na wakacje Mogą Cię pytać, gdzie się zatrzymasz, kto opłaca Ci wakacje...
Angela ;* Napisano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 okej, dziękuję Ale baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo małe szanse są na to, że mnie nie wpuszczą?
Rademedes Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 nie bylas po pol roku, wiec to zdecydowanie dziala na Twoja korzysc nie musisz mowic ze jedziesz zwiedzac, mozesz rownie dobrze powiedziec, ze chcesz spedzic troche czasu ze znajomymi
Angela ;* Napisano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 no niby tak Xd mam nadzieję tylko, że mnie nie zaskoczą jakimś pytaniem bo nie lubię takich sytuacji Dzięki Wam bardzo
Rademedes Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 a czym Cie maja zaskoczyc, szeroki usmiech i odpowiadaj pewnie na pytania, w koncu jak ktos nie jedzie pracowac na czarno to nie ma sie czego obawiac udanych wakacji
Angela ;* Napisano 9 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2009 No nie wiem ale ogolnie stresuję się bardziej niż kiedys XD A dziękuję bardzo i wzajemnie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.