TomRz Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Wczoraj moja dziewczyna miała rozmowę o wizę J1 w Ambasadzie w Warszawie zakończoną sukcesem (kazano jej wziąść indeks i legitymację do których nawet nie zajrzano). Ja ze względu na to że do USA lecę 3x z rzędu rozmowy przechodzić nie musiałem. Pojechałem wczoraj do Warszawy razem z dziewczyną i niedługo po tym jak wyszła z jak zakończyła rozmowę zadzwoniła do mnie Pani z Ambasady dopytując się na jakich studiach jestem i informacją że do kompletu dokumentów nie dostarczyłem ksera z indeksu z ocen. Pani powiedziała że zadzwoni później i poda mi nr na jaki należy przefaksować brakujące oceny z indeksu. Moje pytania są takie: Czy Pani o mnie zapomniała mija prawie 24h?? Czy może sobie odpuściła bo i tak nikt na te oceny nie zwraca uwagi?? Czy jeżeli ktoś się do mnie z ambasady odezwie to nie przedłuży to wydania mojej wizy wylatuje 25 maja wiec już niedługo a niechciałbym przebukowywać biletu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leonti Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 A tak z ciekawości - byłeś rok temu w Stanach? Boz tego co słyszałem nie muszą iść do ambasady tylko ci, którzy byli w Stanach w 2008 roku. I to chyba wcale nie zalezy od tego ile razy było się w Stanach wcześniej. Ja już byłem 3 razy i to będzie mój czwarty raz, ale i tak prawdopodobnie mnie wezwą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosiash_umysloof Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Ja już byłem 3 razy i to będzie mój czwarty raz, ale i tak prawdopodobnie mnie wezwą. Dlaczego tak sadzisz? TomRz: dzwon do firmy przez ktora zalatwiasz sobie wyjazd i cisnij ich w tej sprawie. Przeciez miedzy innymi za to im placisz. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 jak chcesz dmuchac na zimne to zadzwon do ambasady i sie powiedz ze ktos sie mial z Toba skontaktowac najlepiej bedzie jesli osoba, ktora bedzie odbierala paszporty z ambasady (przedstawiciel biura z ktorym jedziesz) dopyta, ona najszybciej uzyska informacje, moze wize masz juz w paszporcie ale dopytac nie zaszkodzi, w koncu nie wymagaja od Ciebie niewiadomo czego Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomRz Posted May 13, 2009 Author Report Share Posted May 13, 2009 A tak z ciekawości - byłeś rok temu w Stanach? Tak byłem i z tego co mi wiadomo to bez znaczenia ile razy się było ważne jest to czy było się rok temu i czy wszystko przebiegło jak należy. Do biura z którego jadę pisałem i czekam na odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leonti Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Dlaczego tak sadzisz? Bo nie byłem w zeszłym roku w Stanach i to mnie dyskwalifikuje z tej opcji "bez rozmowy". Czy jednak mam szanse że nie wezwą? Samej rozmowy jako takiej nie obawiam się, bo żadnych problemów nie mam i mój angielski jest dobry, jednak mam wylot 24 maja i boję się, że rozmowa może opóźnić cały proces - tylko wczoraj złożyłem wszystkie dokumenty wizowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.