Marek77 Napisano 27 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Witam, Kochani zamierzam wyemigrować na stałe do USA, gdyz w Polsce dla siebie nie widzę przyszłosci. Moze ktos bedzie mi wstanie udzielic odpowiedzi na temat wizy H1B. Dokladnie chodzi mi o to czy moge sie o nia ubiegac na terenie USA? Zamierzam wjechac do Stanow na wizie F-1 lub B2. Na stronie ambasady USA jest informacja, ze od dnia 16 lipca 2004 posiadacze wiz typu E, H, I, L, O i P będą mogli starać się o ich wystawienie jedynie poza granicami USA. Chyba w moim przypadku jest to nie istotne? Za odpowiedz z gory dziekuje. Marek 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Witam,Kochani zamierzam wyemigrować na stałe do USA, gdyz w Polsce dla siebie nie widzę przyszłosci. Jak masz korzeń, to się ożeń (z obywatelką US) :wink: Nie będziesz musiał końńńńbinować :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek77 Napisano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Witam,Kochani zamierzam wyemigrować na stałe do USA, gdyz w Polsce dla siebie nie widzę przyszłosci. Jak masz korzeń, to się ożeń (z obywatelką US) :wink: Nie będziesz musiał końńńńbinować :!: "Korzeń" mam i slub z "amerykanką" w moim przypadku nie wchodzi w rachubę. Dlatego musze wjechać do USA na wizie studenckiej (np. kurs jezykowy) lub turystycznej, a nastepnie zamienic swoją wize na pracowniczą. Najprostszym sposobem byłoby wjechac na wizie J-1, ale z tego co sie dowiedziałem są poważne problemy z przejsciem na wizę pracowniczą z powodu koniecznosci powrotu na okres 2 lat do Polski. Mimo wszystko dzieki za pomysł. Zawsze to jakies rozwiazanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Zapart Napisano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Jak pojedziesz na wizie J1 - poprzez internship wcale nie musisz dostać wbitej sekcji 212 a więc jest duża szansa że nie będziesz musiał odbywać 2 rocznej karencji w Polsce po powrocie z internshipa....a zawsze jeszcze jest możliwa instytucja, która nazywa się waiver, dzięki której można starać się o anulowanie tej nieszczęsnej sekcji. http://uscis.gov/graphics/howdoi/exchvisit.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.