imaginariam Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Witam, Chciałabym jutro zadzwnić i umówić się na spotkanie z konsulem w Krakowie, nie wiem tylko czy mogę tak zrobić ponieważ zameldowana jestem w mazowieckim a w Krakowie studiuje ( choc nie meldowalam się tymczasowo) więc sam fakt że studiuje w Krakowie wystarczy? czy może musiałabym się w miedzyczsie tu zameldować? Pozdrawiam, Ola Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzy Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 powinnas isc do warszawy. aczkowlwiek jedynym dokumentem po ktorym ambasada wie gdzie powinnas podlegac jest paszport. wydany w twoim wypadku w wojewodztwie mazowieckim. Jesli umowisz sie do krakowa to moga o to pytac, choc szczerze w ambasadzie nikogo to nie interesuje z jakiego wojewodztwa jestes, jedynie polscy urzednicy ewentualnie zwroca Ci uwage dlaczego idziesz do krak a paszport masz z mazowieckiego. Ladnie powiesz ze tu mieszkasz i studiujesz i dlatego tu startujesz. Przechodzilem przez to gdy umawialem babcie i nie bylo problemow. Aczkolwiek jak sie boisz to jedz do warszawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.