paprak Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Witam, Prosze o praktyczne informacje jak sie przygotowac do zwiedzania kanionu. Jakie obuwie i odziez nalezy miec ze soba, specjalne srodki higieny, itp. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Po pierwsze to musisz zrobic rezerwacje przynajmniej na rok do przodu. Takie tylko obejrzenie canyonu z gory to nie ale zejscie spedzenie czasu na dole wyjscie, zejscie na mulach, white water rafting na to musisz robic rezerwacje bo miejsca sa ograniczone a gdyby tak kazdy chcial kiedy mu sie zamarzy to rangers mieliby pelne rece roboty tylko z ratowaniem gosci bo miejsce dla nie przygotowanej osoby jest wrecz niebezpieczne. Obejrzenie z rim (polnocny lub poludniowy to inna rzecz i mozesz to zrobic na calej dlugosci w laczkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paprak Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 Dziekuje, wszelkie rezerwacje mam juz potwierdzone. Zamierzam zwiedzac kanion a nie typowo chodzic po gorach wiec mysle, ze specjalistyczna odziez sportowa nie jest mi potrzebna. Bardzo prosze o inne sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 jesli bedzie to typowe zwiedzanie to obuwie sportowe powinno wystarczyc, zakladam, ze odwiedzisz miejsca, ktore i tak wszyscy odwiedzaja, tak typowo, zeby zdjecia zrobic ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paprak Posted June 2, 2009 Author Report Share Posted June 2, 2009 Dziekuje Zwiedzanie typowo "sightseeing" a nie "exploring". Tak mi sie wydaje, ze uczeszczane przez wszystkich miejsca jak Antelope Canyon sa do pokonania przez nieobytego turyste w skorzanych trampkach. Jesli ktos ma inne sprawdzone sposoby na wygodne i bezpieczne zwiedzanie kanionu i "okolic" to bede wdzieczna. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.