ulkaak Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 mam pytanie ma lub miał ktoś zdjęcie do Ds 156 bez widocznych uszu. Dziś zrobiłam takowe zdjęcie i dopiero potem zauważyłam że są niewidoczne , wróciłam się ale Pani twierdziła że robiła tysiące takich zdjęć i nie jest to wymóg.
BigRed Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 http://www.raster.art.pl/galeria/artysci/b...wiza_edycja.jpg Czy tak wygląda Twoje zdjecie?? Dzisiaj jak byłam po wizę, to jedna dziewczyna miała złe zdjęcie bo.... miała za długa grzywkę, zwróciła jej na to uwage pani w okienku... Zasłaniała jej brwi..
Anarion Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Ja też słyszałam, że lepiej jest mieć związane włosy, ale nie wiem czy to chodzi o uszy, czy o to żeby cała twarz była widoczna..
asiek_16 Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 ja miałam włosy rozpuszczone, tylko założone za uszy
danik Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Do wniosku wizowego należy załączyć fotografię posiadającą parametry zgodne z wymaganiami Departamentu Stanu: 1. zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejone na wniosku wizowym, 2. wymiary zdjęcia - kwadrat o boku 5 cm, 3. kolorowe, 4. tło - białe lub inne jasne, jednolite, 5. twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka, 6. wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu, 7. uszy widoczne, 8. nie można fotografować się w ciemnych okularach, 9. nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takich przypadkach cała twarz musi być widoczna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.