jahu Napisano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Dobry wieczór, w okolicach połowy lipca będziemy w okolicach Grand Canyonu. W związku z tym, że zamierzamy pozostać tam ze 3 dni, zaplanowaliśmy również zejście na dno kanionu i jeden nocleg. Czy ktoś ma może jakąś propozycję noclegu na dnie kanionu ? Może nawet jakieś konkretne namiary na rezerwacje noclegu ? Pozdrawiam i z góry dziękuję. Jahu
gal Napisano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Jesli mowisz o Phantom Ranch rezerwacje robi sie na rok do przodu, tak jak i wiele innych. Zejscie na dno kanionu to rozkosz dla turysty ale takich chetnych jest miliony w ciagu roku. Gdyby zezwolono wszystkim o kazdej porze dnia i nocy tam schodzic do zadeptano by na smierc Grand Canyon dlatego trzeba robic rezerwacje na 6-13 miesiecy naprzod. tu masz linki do odpowiednich stron. http://www.nps.gov/grca/ http://www.grandcanyonlodges.com/
jahu Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki Gal, więc możliwości noclegu na dnie kanionu raczej nie bedziemy mieli :-( a masz może lub inny forumowicz, jakąś konkretna propozycję na nocleg w ciekawym, niekoniecznie komercyjnym miejscu nad GC. Raczej myślę o południowej stronie.
gal Napisano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Ja bylem w marcu wiec pora taka sobie aczkolwiek south rim byl otwarty to do north (znacznie mniej uczesczany- droga byla zamknieta wracalem do flagstaff na nocleg po drodze jest krater san fran gory i wupatki ruiny wszystko bardzo ciekawe
jahu Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Gal, jeśli wracałeś do Flagstaff na nocleg to prawdopodobnie przemieszczałeś się samochodem osobowym? Znajomi sugerowali wynajęcie dwóch camperów - 2 x 4 osoby. Powód to brak konieczności szukania noclegów w okolicy Parków Narodowych oraz brak dodatkowej opłaty za zwrot campera w miejscu innym niż wynajęcie. Jesteś w stanie to potwierdzić ? Ja natomiast nie jestem pewien czy takim kolosem można dojechać w pobliże ciekawych miejsc ? Ale może się mylę, słyszałem, że USA to kraj dla leniuchów i wszędzie można dojechać samochodem.
gal Napisano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 O kamperach nie wiem te tereny sa bardzo uczeszczane przez kampery ale ja osobiscie nie bralem tylko osobowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.