fenikser1 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Hej mam dopiero 15 lat i zawszę było moim marzeniem wyjechać do USA ;p czy są jakieś nadzieje ze jak będę miał już 18 lat to będzie już sciągnięta wiza dla Polaków ? Chciałbym kiedyś tam zamieszkać na stałe rodziny żadnej nie mam :/ jedynie w kanadzie.
Saka Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Ruchu bezwizowego moze i sie doczekamy, ale nie oznacza to ze bedzie mozna tam sie osiedlic, aby sie osiedlic trzeba bedzie przechodzic takie same procedury jak teraz, badz podobne. Nawet Anglicy, aby zawrzec zwiazek malzenski w USA musza sie starac o wize K1, trwa to tak samo dlugo dla kazdego. tu masz link do tematu o ruchu bezwizowym: http://www.usa.info.pl/board/Latanie-Bez-W...iem-t13516.html
fenikser1 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Ile tak się mniej więcej czeka na wize np: turystyczną np na 3 miesiące zakwaterowanie np w hotelu hmm...
Joanna30 Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 Oczekiwanie na rozmowę z konsulem to kilka dni. Otrzymanie paszportu z promesą wizową to kolejne kilka dni. Pod warunkiem, że się ją dostanie. Bo jeśli się jej nie dostanie, to paszport otrzymuje się zaraz po rozmowie. Tu masz dokładne informacje jak się starać o wizę: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...w_to_apply.html
danik Napisano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 poczytaj troche o wizach, wszystkiego się dowiesz, co, ile, jak, kiedy itp. niepotrzebny ci ruch bezwizowy, staraj się o wizę i wyjedziesz na wakacje
fenikser1 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 a od czego zalezy na ile sie dostaje wizę.
ela-ogonek Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 To zalezy od Konsula na ktorego trafisz tylko i wyłacznie dzisiaj moja druhna na slub w USA dostala 10 letnia wize turystyczna Pani konsul byla bardzo milo i wszystko poszlo gladko i sprawnie )
fenikser1 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 czyli to oznacza ze moze byc 10 lat w USA ? i jak to wygląda może normalnie pracować itp? jeździć na polskim prawku?
ela-ogonek Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Nie wiza turystyczna jak sama nazwa wskazuje oznacza wyjazd turystyczny do USA w celach turystycznych nie mozna pracowac na takiej wizie jest to nielegalne a jednorazowo mozesz wjechac do USA na pol roku wszystko zalezy od tego na ile urzednik imigracyjny pozwoli ci wjechac jednorazowo jezeli chodzi o prawko to zalezy od stanu ale wydaje mi sie ze raczej jest mozliwe uzywanie polskiego prawka na wizie turystycznej
danik Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 w skrócie: - w Polsce dostajesz (lub nie) promesę na 1/2/10 lat (są jeszcze jakieś inne długości?) - lecisz do USA tam na lotnisku dostajesz wizę na klika tyg./1/2/3/6 miesięcy - wakacjujesz i wracasz w terminie - nie można pracować
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.