Chomik Napisano 17 Marca 2004 Zgłoś Napisano 17 Marca 2004 Witam, Oto ciekawostka z portalu Onet.pl : "Kandydaci SLD muszą znaa przynajmniej jeden jezyk obcy - informuje "Fakt". Gazeta postanowi3a poddaa testowi SLD-owskich polityków. W "Fakcie" mo?na przeczytaa rozmowe po angielsku z pos3em Sebastianem Florkiem. Redaktorzy "Faktu" zapytali pos3a, czy chce zostaa cz3onkiem Parlamentu Europejskiego. W odpowiedzi us3yszeli "yet not". Pytany dlaczego nie chce kandydowaa w tym roku, pose3 Florek odpowiedzia3: "Maybe in this year, but is problem not with my, my, moment, yyy, nose, but maybe this year I go to starts the Parliament". Wed3ug dziennikarzy "Faktu" pose3 Florek ma problem nie z "nosem", tylko ze s3ówkiem "knowledge" (wiedza). Egzamin z jezyka obcego zdali dwaj pos3owie SLD, Jerzy Jaskiernia i i Robert Smolen - informuje "Fakt"." Nie chodzi mi o politykowanie, ale... pocieche - za3o?e sie, ?e wielu z nas radzi sobie z angielskim duuu?o lepiej od naszych "gwiazd"... :wink: Mi3ego dnia! DAWID
Flame of Udun Napisano 17 Marca 2004 Zgłoś Napisano 17 Marca 2004 Tak apropos tego tematu - to jesli ktos nie zna jezyka ang. to moze sie liczyc z odmowa wizy. Slyszalem ze niezla sieczka jest ostatnio w ambasadzie z takimi osobami -- wiec do nauki..:smt119 F
Diamond Napisano 23 Marca 2004 Zgłoś Napisano 23 Marca 2004 Tak apropos tego tematu - to jesli ktos nie zna jezyka ang. to moze sie liczyc z odmowa wizy. Slyszalem ze niezla sieczka jest ostatnio w ambasadzie z takimi osobami -- wiec do nauki..:smt119 F Kochani, z bolem serca POTWIEDZAM slowa Fiendix'a. Mam dosc dobry dostep do takich danych. Odwalaja na prawde MNOSTWO wiz w tym sezonie wlasnie ze wzgledu na niewystarczajacy poziom jezyka angielskiego... MNOSTWO!!! P.S. Suuuper tekst z tymi politykami "Chomiczku"
w0jn4 Napisano 26 Marca 2004 Zgłoś Napisano 26 Marca 2004 Ja mam inforamcje takie, ze codziennie odpada conajmniej kilka osob. Takze do roboty. Uczcie sie!
Marley Napisano 28 Marca 2004 Zgłoś Napisano 28 Marca 2004 Niestety potwierdzam, mecza sie po 20-30 min z tlumaczami, a potem o 15-tej ich nie ma (o 15.00 odbior wiz)..
california855 Napisano 21 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2004 Bardzo popieram pomysl prowadzenia rozmow po angielsku w trakcie starania sie o jakakolwiek wize do USA. Potem nie jeden by sobie zaoszczedzil lez tutaj, z powodu braku wiedzy angielskiego. Jak juz tu ludzie sie decyduja przyleciec, to niech przynajmniej mowia podstawowym angielskim. Znalam ludzi, co mieszkali tu 14 lat i tylko Hi potrafili powiedziec. KOSZMAR! Tak nie powinno byc. Dlatego tacy potem narzekaja na zycie w USA i sa przedmiotem do glupich kawalow. Wiec, do nauki, zanim pojedziesz do konsulatu. Przynajmniej podstawy znajcie.
Marciajn Napisano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2004 ja poznalem takiego co mieszka w usa ponad 40 lat i zna ze 20 slow.... !!
torvus Napisano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2004 A dlaczego ma byc obligatyoryjnie rozmowa wizowa w jezyku angielskim? Przeciez jesli jade np. w celu turystycznym albo z work&travel zeby np. popracowac w charakterze pana puszczajacego kolejke w lunaparku albo robiacego frytki w makdonaldzie to na co mi ta znajomosc angielskiego? Oczywiscie, uwazam ze angielski znac wrecz nalezy (niezaleznie od wszystkiego), ale rozmowa w konsulacie po angielsku to spora przesada (oraz kolejny kroczek w strone upokarzania Polakow, Brazylijczykow, jakichs tam dzikusow z Indii oraz innych obywateli trzeciego swiata , chcacytch zobaczyc Kraj Bogow, ktorym Jankesi urzadzaja obowiazkowo spektakl po 100 dolcow od lebka pt. ubieganie sie o wize).
talula Napisano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2004 zgadzam sie z torvusem... jeśli ktoś jedzie odwiedzia kuzyna, babcie, ciocie, przyjació3 w USA to dlaczego powienien udowadniaa komuś znajomośa jezyka angielskiego? a jeśli ju? za3o?ya, ?e pos3ugiwanie sie miejscowym jezykiem jest obowiązkowe to turysta jadący na Floryde czy do Arizony powinien mówia po angielsku czy raczej po hiszpansku ? zresztą... nie wierze, ?e sami je1dzicie tylko do tych krajów, których jezyki znacie
Flame of Udun Napisano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2004 no tak ale im jest najlatwiej odmowic takim osobom ktore kiepsko znaja angielski. F
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.