Skocz do zawartości

I-539 Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. zaczałem kompletowac dokumenty do rzadu o zmiane statusu. Dostałem I-20 z Collegu, liste wszystkich dokumentów które należy wysłać, i mam jeden mały problem a właściwie dwa problemy. Otóz moj bank statement jest na inny adres pod którym wynajmowałem mieszkanie, a I-20 jest na inny adres pod którym mieszkam teraz. I nie wie m jaki adres wpisać w formularzu I539. Czy myślicie ze może być przez to problem?

1. Czy miejsca ktore mnie nie dotycza mam po prostu opuścić czy wpisac cos typu N/A albo jeszcze inaczej??

2. Czy w dacie wazności obecnego statusu mam wpisać ta date ktora jest na wizie a wiec w moim wypadku 25 Październik???

3. Pytanie 3h. Mam wpisac moich pracodawców i dodatkowo zrobic ksero wiz poprzednich czy dołączyć ksera DS 2019. Czy moze i to i to??

4. PART 7 signature of person preapring form... czy jesli sam wszystko wypełniam to musze tam tez sie podpisywać???

5. Pytanie dotyczy początku PART3. Jest tam pytanie: I/We request that my corrent or requested status be extended until... Czy mam wpisac tu date planowanego zakończenia studiów w USA czy opuścic ten paragraf?

6. Początek paragrafu 4. Pkt2. Foreign Address. Czy to ma być mój polski adres??

Napisano

może troszkę wybiegam w przyszłość, ale może któreś z poniższych informacji Ci się przydadzą. Tak w ogóle to podobno bardzo dużo osób dostaje potem RFE (request for evidence) jak np. ja i lepiej być do tego przygotowanym. Po pierwsze trzeba zbierać statementy z banku Twojego albo Twojego sponsora. Warto też robić dużo zdjęć w różnych miejscach i zbierać bilety ze wszytskich miejsc, które się odwiedziło - mi np. kazali opisać i przedstawić DOWODY tego co robiłam w USA przez cały ten czas. Lepiej mieć to na uwadze już teraz.. tak na wszelki wypadek..

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...